23 Haziran 2008 Pazartesi

(Namaz Zamanı) Usume de Bir Nimet

Usume de Bir Nimet

 

Her hadise âdeta, gaybi âlemlerden ufkumuza uzanmis bir dal ve o âlemin sirlarini fisildayan bir dil gibidir. Bu dali gorup o ulu agaci sezememek, bu dilin apacik beyaninda gercegi duyup anlayamamak buyuk bir talihsizliktir.

 

Cevremiz soguyunca, vucudumuzda da sicaklik duser. Fakat bu dusus cok devam etmez. Nasil bir evdeki termostat, sicaklik azalmasinin tesiriyle isiticiyi devreye sokuyorsa, organizma da bu degisikligi fark edip soguma hadisesini kontrol altina alir. Meselâ kaslarin titremesiyle, isi uretimi artar ve biz tekrar eski halimize doneriz. Bu sistemin calismadigi insanlar da mevcuttur. Bunlar titremezler. Bu husus Aberdeen Universitesi'nde bir hadise neticesi ortaya cikti. Profesor Nelson Norman, helikopter pilotlari icin yapilan dalgic elbiselerini kontrol etmek maksadiyla, bunlari giyen "tecrube sahislari"ni soguk suya soktugunda hemen hepsi titremeye ve usumeye basladilar. Sadece bir kaci soguga karsi hic bir reaksiyon gostermedi. Gercekte onlar digerlerinden daha hizli soguyorlardi.

 

Ilk bakista soguga karsi hassas olmama, iyi bir sey gibi gorulebilir. Evet, bu sebeble uzun sure denizde kalinabilecegi tahmin edilir ve amator dalgiclar su alti dunyamizin zevkini doya doya cikarabilirler diye dusunulebilir. Ne var ki bunun mahzurlari daha agir basar. Sayet organizma sogumayi fark etmiyorsa, bunun sagliga zarar verme sinirini da fark etmez. Bu da olum tehlikesine yol acar.

 

Fizyolojik olarak anormal sayilan bu kimselerin simdiye kadar pek dikkati cekmemesi hayreti muciptir. Bunlarin sayilari toplam nufusun yuzde dort ilâ besine ulasir.

 

Gelisen ilim ve teknik arastirmalar "Nimetlerini saymakla bitiremezsiniz" ilahi fermanini gun gectikce daha berrak sekilde gozler onune serecektir.

 

Bir kere daha ne kadar az sey bildigimizi ogrenmis oluyor ve usumenin dahi bir nimet oldugunu sukranla idrak ediyoruz.

 

http://www.sizinti.com.tr/konular.php?KONUID=1857


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: