14 Haziran 2008 Cumartesi

(Namaz Zamanı) suurlu Musluman

Suurlu Musluman

 

Dunyaya gelen her insanda nefsi emmare vardir. Yani emreden nefis... Nefsi emmare, istedigi seyi zorla almaya calisir. Dunyaya gelen cocuk, sut ister. Sut emmedigi zaman aglar, bagirir.

 

Cocuk buyudukce istekleri de degisir. Mesela annesi, cocugu alip pazara cikar. Cocuk tezgâhta bir bebek gorur, onu ister, bebegi aldirana kadar aglar, bagirir.

 

Bu hal devam eder...

 

Insan buyudukce, cani haram seyler de istemeye baslar. Iste bu isteklere, 'nefis' denir.

 

Insanda seytanla melek mucadele halindedir. Seytan, kendisine gore bir hayat yasamasini ister; melek, onu korumaya calisir.

 

Sair diyor ki,

"Bin bir derde ugradim ben bile bile,

Neler cektim neler, bu kafa ile..."

 

Insan, genclik yillarinda nefsine maglup oluyor. Yaslandikca, o maglubiyetin acilarini cekmeye ugrasiyor. Aliskanliklar koleliktir, azat olmaksa cok zordur.

 

Bizler henuz olmedik, sagiz. Bunun icin dunyada yapilmasi gerekenleri yapmak zorundayiz. Herkes iyiyle kotuyu karistirarak bir dunya nizami kuruyorsa, bizler de iyiler ve iyilikler harci ile kendi dunyamizi kurup, dusuncelerimizi mucessem hale getirmeliyiz.

 

Bunlarin yapilmasi icin fertlerin istekleri, fertlerin gorusleri bir yana birakilmali. Hislere veda etmeli. Nefsin mabedinden cikmali, yeryuzu bir mabet haline getirilmeli. Artik her meseleye ilmin eli yetismeli. Ilmi geri iten, karanlik gecede fenerini yere carpan yolcudan farksizdir.

 

Aliskanliklarin baglarindan kurtulmanin carelerini aramak zamani gelmistir. Ilmin ve aklin hâkimiyeti gerekmektedir. Velhasil, bir seyler yapmak zarureti vardir.

 

Yediklerinizin, ictiklerinizin helal yoldan kazanilmasi dinin icabi degil midir? Baskalarindan yardim almamak, tam tersine muhtaclara yardim etmek, dindarlara dusmez mi?

 

Namaz kilip, Allah'in emirlerini tekrarlamak, onlari hatirlamak, sonra camiden dagilip, carsida pazarda Islam'i tatbik etmek, dinden baska nedir?

 

Teraziyi dogru tutmak din degil midir? Baskalarini kandirmamak, caliskan olmak, bilgili olmak, sihhatli olmak... Bunlarin carelerini arastirmak din degil midir?

 

Ayni zamanda bunlarin butunu dunya isi degil midir?

 

Ey Musluman,

Gunes zamaninda doguyor, zamani gelince gocuyor, cicekler belirli tarihlerde aciyor, firtinalarin ve kuyruklu yildizlarin bile zamani varken, hepsi bir mesai icinde hareket ederken, sen nasil keyfî hareket edebilirsin ve nasil olur da isini zamaninda yapmayi din disi sayabilirsin?

 

Yeryuzundeki nizami gormez misin? Sular, topraklar ve hava temizleniyor. Elbette bunlar kendiliginden olmuyor. Oyleyse nizamli olmalisin ve temizligin imandan geldigini anlamalisin.

 

Islamiyet, diriler dinidir. Olulerden herhangi bir sey istenmiyor. Islam'in butunu dunyada tatbik edilecek. Ahirette mukâfati alinacak.

 

Suurlu Musluman, dunya isini ibadete cevirendir. Her hareketine ibadetin muhrunu basandir. Islamiyet'i ogrenen ve yasayandir. Ifrattan ve tefritten kacandir. Allah'a asker olup, yeryuzunu bir talimgâh bilendir.
 

Gunah islemek icin sevaptan kacanlara inat, sevabin yollarini acmak icin âdetini ibadete cevir. Su imtihan âleminde imtihanini ver.

 

http://zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1036

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: