27 Haziran 2008 Cuma

(Namaz Zamanı) esselaünaleyküm.cumamız mübarek olsun.duada buluşalım inşallah...dua ile



 

http://www.bulindir.net/wp-content/uploads/2008/02/72fv9mh1.jpg

 

Ne yaparsak yapalım içine aşkı kattığımızda o işe Cenabı Hakk'ın sonsuz sevgisinden bir parçayı katmış oluyoruz.
O Vedud dur. hem seven hem sevilmek isteyendir.rızık verir, rızık istemez merhamet eder merhamet istemez vs.., fakat sevgi verir sevilmek ister.
''O onları sever ,O da onları sever.''

Aşk acıyı bala dönüştüren iksirdir.bu iksiri bulanların en büyüğü de hüzünlerin peygamberidir.bin sevincin veremediğini bir acı verebilir.
Acını Aşk santralinde bitimsiz bir enerjiye dönüştürmeye bak.hatırla ki kalp nükleer güç merkezidir.umuttan sözettiğin herdem AşK dan söz ediyorsundur.çünkü umut aşkın çocuğudur.

peki AşK tükenir mi ?o zaman umudum tükendi deme.çünkü umut aşk tandır.ve gerçekten seviyorsan muhabbet tükenmez çünkü muhabbet ırmağının kökü Allah dan çağlar.Eğer tükeniyorsa onun adına aşk değil tutku denir.Tutku tutuklar aşk özgür kılar.

Bir duygunun aşk mı tutku mu olduğunu anlamak istersen rengine bak.Karasevda mı, ak sevda mı?sevdanın karası körleştirir akı özgür kılar.özgür kılan aşka Kuran lisanında muhabbet denir.muhabbet yüreğe düşmüş tohumdur.muhabbet tohumu yürek toprağında bire yediyüz verir.insanın harcadıkça çoğalan tek sermayesidir.o yüzden sevgiyi vermekten korkmayın.

üzerine gelen kara yüzleri ancak muhabbetin siperine sığınarak savuşturabilirsin.sen kazanırsın çünkü sen aşkın ,muhabbetin cephesinde yer aldın.bu yolda ayağına diken batmışları,kalbini kanatmışları,taşın altına kalplerini koyanları unutma.taşın altına koyacak yüreğin yoksa bari elini koy.hiç bir şey koyamıyorsan koyanlara saygı duy.

istanbulun mekkenin kahirenin kardeşleri olduğunu unutma.yeryüzünde acı çeken kardeşlerin olduğunu yüreğinin Asya Avrupa Amerika tarafları olduğunu unutma.Hesabını yaparken aklında bir şey olmalı,bir unsuru hiç aklından çıkarma!

''ELDE VAR AşK'' eğer aşkın muhabbetin sancın varsa gerisi sıfır olsa ne yazar???


"Eğer elde aşk kalmışsa herşey sana kalmıştır."

Mustafa iSLAMOğLU





"Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla"

 

 

EBRU MİSALİ

 

Suya çizdim asrının suretini

Bir damla kırmızı damlatıyorum yüreğimin fırçasından

Uzak diyarlarının ufuklarındaki kızıllığı andırması adına

Kızgın çöllerin ortasındaki en eşsiz vaha olan mescidin için

Yeşilin en güzel tonunu seçtim

Engin Ummanlardan rengini alan gökyüzü

Masmavi bir atlas gibi üzerini örtüyor şefkatle

Hicretinle ayrıldığın beldenin rengiydi

Hüzünle yaşanan hazan mevsiminin sarısı

Meftunun olan bulutlar sensizken

Grinin en koyu tonuna bürünmüştü

İkliminde boy veren güller

Mutluluğun tozpembesiyle tebessüm eder her bahar

Sırtını dayadığın ağaçlar gidişinle beraber

Çoktan yeşile veda edip kahverengiyle dost oldular

En sadık bekçin olan mağara ağzındaki güvercinin tüylerinde gördük

Beyazın en merhametli dokunuşunu

Hasret morlarımızı geride bırakıp

Umut eflatunlarıyla koşuyoruz asrına

Cehalet siyahının üzerini

Şefkat ve merhametinin aklarıyla boyuyoruz

Ebru misali

Hoşgörüyle dokunuyoruz fırçamıza

Devrindeki güzellikleri nakşetmek adına

Tıpkı senin yaptığın gibi Efendim

Batılı Haktan ayırmak için hoşgörüyle

Dokunduğun yürekler misali

Kadifemsi bir dokunuşla dokunuyoruz yürek denilen mana suyuna…

 

İLKNUR DOĞANAY

 

hayırlı cumalar  selam ve dua ile


 

         
Soru
Hz. Muhammed (s.a.v) in kalbi zayıflatan şeyler hakkında bir hadisi var mıdır? Kalbi zayıflatan şeyler nelerdir? Bir yerde duyduğuma göre sapık insanların kalbi daha güçsüz oluyormuş doğru mu?
Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Kalbin güçlü veya güçsüz olması, manevî yönden değerlendirilmelidir. Bu da, iman sahibi olmak ve güzel işler yapmakla doğru orantılıdır. Bu anlamda denilebilir ki, iman hem nurdur hem kuvvettir. Hakikî imanı elde eden adamı, bütün dünya bomba olup patlasa ihtimaldir ki, onu korkutmaz. Moral değerler olan manevî kuvvet verir, kalbin maddi gücüne, sağlığına da katkı sağlar.

Kalbin zayıflığına sebep olanlar daha çok, inançsızlıktır, günahlardır. Bu konuyu aydınlatan bir ayetin meali şöyledir: "Onların (Münafıkların) kalbinde bir hastalık vardır, Allah da onların hastalıklarını daha ilerletti. Bu yalancılıkları, bu samimiyetsizlikleri sebebiyle bunlara gayet acı bir azap vardır"(Bakara, 2/10).

Yani münafıkların kalplerinde, Hz. Muhammed(a.s.m)'in peygamberliği ve Kur'an'ın Allah'ın kelamı olduğu hususunda  şüpheleri olduğundan manen hastaydılar. Allah'ın Kur'anla indirdiği yeni hükümler geldikçe, onların bu şüphe hastalığı daha da artmaya başlıyordu(bk. Taberî, İbn Kesir, ilgili ayetin tefsiri)..

Münafıkların bu tereddüt hastalığı, başka bir ayette mealen şöyle ifade edilmiştir: "Onlar, müminlerle kâfirler arasında bocalayıp dururlar. Ne onlara bağlanırlar ne de bunlara"(Nisa, 4/143). Burada her zaman tedirgin, istikrarsız, tereddütlü bir insan psikolojisini görmekteyiz.

Aşağıdaki ayette de imanın kalbi güçlendirdiği, münafıklığın ise kalbi hasta ettiği ifade edilmiştir:

"Yeni bir sûre indirildiğinde, onlardan bazıları: "Bu inen kısım, hanginizin imanını artırdı?" diyerek vahyi küçümser. Ama bu, inananların imanını artırır ve onlar sevinip birbirlerini müjdelerler. Kalplerinde hastalık olanlara/münafıklara gelince, bu sûre onların inkârlarına inkâr, şüphelerine şüphe kattı ve onlar kâfir olarak öldüler" (Tevbe, 124-125).

Hz. Ebu Hureyre anlatıyor: Allah'ın Resulü(a.s.m) şöyle buyurdu: "Kul, bir günah işlediğinde kalbinde siyah bir nokta oluşur. Tevbe ettiği takdirde cilalanıp silinir. O günahı tekrar işlediği/günaha devam ettiği zaman, o siyah nokta da  gittikçe büyür, kalbi istila eder. İşte  bu husus, "Hayır (Kur'an eskilerin masallarıdır, diyenlerin sözleri doğru değildir), Bilakis işledikleri günahlar, onların kalplerini paslandırdı"(Mütaffifin, 83/14) ayetinde geçen paslanmadır"( bk, İbn Cerir Taberî, ilgili ayetin tefsiri).


Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör


Şimdi aileye katılmanın tam zamanı - Yeni nesil Ücretsiz Windows Live Hizmetlerini şimdi edinin! Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: