11 Haziran 2008 Çarşamba

(Namaz Zamanı) Takva ve İyilik Üzere Yardımlaşmak (

Slayt gösterisini oynat Slayt gösterisini oynat Tüm fotoğrafları kaydet Tüm fotoğrafları kaydet Bu fotoğrafların tümünü bir defada kaydetmek istiyor musunuz? Nasıl yapılacağını öğrenin
Çevrimiçi resimler 30 gün için kullanılabilir
 
 
 
 
Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: "İyilik ve (Allah'ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın. Allah'tan korkun; çünkü Allah'ın cezası çetindir." (Maide;2)

     Ebu Musa radıyallahu anh’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “Mü'min mü'min için bir bina gibidir. Birbirlerini takviye ederler. (Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bunu söyledikten sonra iki elini; parmaklarını birbirinin arasına geçirererk kenetledi.)” (Buhari, Salat:88,Edeb:36; Müslim, Bir:65; Tirmizi:1928)

     Numan b. Beşir radıyallahu anh’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “Mü'minler tek adam gibidir (tek vücut). Gözünden şikayet ettği zaman, hepsi şikayet eder, yine başından şikayet ettiği zaman hepsi şikayet eder.” (Müslim,Bir:66; Buhari,Edeb:77)

       Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: "Kim iyi bir işe aracılık ederse, onun da o işten bir nasibi olur. Kim kötü bir işe aracılık ederse, onun da ondan bir payı olur. Allah her şeye kâdirdir ve her şeyin karşılığını vericidir.” (Nisa; 85)

     İbn Ömer'den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Bir kimse, sultanın yanında mü'min kardeşinin, zahmetli ve zor olan bir işine yardımcı olursa, ayakların sırat köprüsünün üzerinde kaydığı günde de, Allah o kimseye yardım eder." (Buhari, Mezalim:3; Müslim,Bir:58; Ebu Davud:4893; Tirmizi: 1426)    

  http://www.tevbekapisi.com/yazi_ayrinti.php?yazi_no=533


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: