10 Haziran 2008 Salı

(Namaz Zamanı) Islamiyet'ten uzaklasan Musluman'in aile hayati nasil olur?

Islamiyet'ten uzaklasan Musluman'in aile hayati nasil olur?

 

Aileler dagiliyor. Hayat pahaliligindan dolayi gecimsizlik, bunun sonucu da bosanma oluyormus. Yanlis bir hayata, yanlis teshis... Hayat pahaliligindan evvel, ihtiyaclarin sonsuza dogru arttigi gorulmeli. Sonsuz gidere, sinirli gelir nasil yetsin? Sehirlere akin, ureticiyi tuketici yapmistir.

 

Esyadan deger alanlarin, kendilerinde baska deger bulamadiklarindan yuvalari yikilmis, aile uyeleri disarida kalmistir.

 

Flortle, evlenebiliyorlar; fakat bu ciftin hayat felsefesi nedir? Hangi prensiplere, esaslara uyacaklar? Dinden (dinin aile hayatina tesirinden) haberleri var mi?

 

Aklinin estigi gibi hareket edenler, aile hayatlarini yele veriyorlar. Amma yikilan sadece yuva degil, ayni zamanda millettir. Cunku millet sarayi, aile tuglalarindan orulur. Aile parcalaninca, millet nasil ayakta kalacak?

 

Bosanma sebeplerinin icinde terk ve zina da var. Zina edenlerin cogu, flortle evlenenler... Tas kalpli kimseler, en ufak bir istirap duymadan her seyi terk edebilir. Medeni kanun ise bir kadinla nikahlanmayi fakat pek cok kadinla yasamayi getirmistir (barlar ve benzeri yerler vasitasiyla).

 

Her uc aileden biri mahkemelik. Yilda binlerce dosyaya, mahkemelerin bakmasi lazim. Dosyalarin sayisi arttikca mahkemeler uzamakta. Adalet zamaninda gerceklesmeyince intikamlarin sayisi artmakta, yine dosyalar kabarmaktadir.

 

Islamiyet'le irtibat kuramayan Muslumanlarin bundan daha iyi bir hayat yasayacaklarini umit etmeleri bosunadir.

 

Insanlarin bozulmamasi icin, din sart. Cunku Islamiyet insanlari her turlu kotulukten vazgecirip her turlu iyilige sevk eden bir dindir. Dindar insanlarin icinde yasayan kimse, kotuluge firsat ve imkan bulamaz.

 

Bir ayet meali: "Onlarin her birini bir gunah sebebiyle yakaladik. Kimisinin tepesine tas yagdiran kasirga gonderdik. Lut kavmi gibi. Kimisini korkunc bir ses aldi Semud Kavmi gibi. Kimisini yere gecirdik Karun gibi. Kimini de suya gark ettik Nuh Kavmi ve Firavun gibi. Allah, onlara zulum etmiyordu. Baslarina gelen felaketlerin sebebi gunahlari idi. Onlar kendilerine zulmediyorlardi. Allah'tan baskasina guvenenler, orumcegin yuvasina siginmasi gibidir. Orumcek yuvasi cok curuktur. Neye guveniyorsaniz ona havale edilirsiniz. Kim, Allah'tan baska neye tapiyor, neye itaat ediyorsa, Allah hepsini bilir. O, mutlak galip ve hukum sahibidir." (El Ankebut, Ayet 40, 41, 42)

 

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=600168

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: