26 Mayıs 2008 Pazartesi

(Namaz Zamanı) oluler diriliyor

Oluler diriliyor

 

Demir oludur, yani cansiz. Demir paslanir, demir oksit olur. Yani demir curur, topraga karisir. Kokler, demir elementini topraktan alir. Canlilar da demiri bitkilerden alir.

 

Doktor, hastasinda "demir noksanligi var" demisse, demirli vitaminle onu tedavi etmelidir. Boylece cansiz olan demir canlilarin vucudunda canlanmistir. Latincede vita "hayat" demektir. Vitamin de onlara gore "hayat veren". Hayat, Allah'in sifatidir. Her seye hayat veren Allah'tir. Cansiz cisim olsa da hayatsiz cisim yoktur. Bu sebepten her sey olup olup dirilmektedir. Olen insanin cesedi olse de ruhu diridir. Olmek dunya hayatindan ahiret hayatina gecmektir. Olum tebdili vucuttur, tebdili hayattir. Olen, dunya hayatindan ahiret hayatina gecer, hayati devam eder. Kis mevsiminde olen canlilari ilkbaharda dirilten Allah (celle celaluhu), oluleri de diriltir. Olu gidalari yiyip diri diri gezen insan, oldukten sonra dirilecegine de inanmali. Ahiret inanci dunya hayatini tanzim eder. Muspet ilimlerle her seyi ispatli ogrenen insan, imanin esaslarini da ispatli ogrenmek ister.

 

Bizi bu dunyaya getiren Allah, yaslandikca bizi ahirete goturuyor. Insanlar akin akin ahirete giderken, iyi insanlar da kotu insanlar da nehir gibi akar. Madem ki bu dunyada birbirine zit iki nehir var. Her nehir kendisine uygun bir yere akacaktir. Dunyada gercek adalet tecelli etmiyor. Gunahlarin cezasi ve iyiliklerin mukâfati icin herkes dirilecektir. Allah'in adalet sifati tecelli edecek, hak yerini bulacaktir. Olulerin dirildigi bu âlemde, olen insanin dirilmeyecegini dusunmek ilme ve akla aykiridir. Bazi felsefe cereyanlarinin olumu ve ahireti inkâr etmesi, onlari bunalimlara sokmaktadir. Ahiret inanci pek cok kotulugu onler. Insanlar ebediyeti ister. Madem ki istetmis oyleyse verecektir. Herkes dikkatle bakmali, iyice dusunmelidir. Olup de dirilmeyen hicbir sey yoktur. Olmus gidalari midemizde dirilten Allah, olmus insanlari da diriltir. Olu gidalar yiyoruz, diri diri geziyoruz. Fotograflarimiz olmus devirlerimizin resmidir. Vucudumuzdaki hucrelerin alti ayda bir yenilenmesi her an olup olup dirildigimizi gosterir. Oyleyse on sene evvel cektirdigim resim, on sene evvelki bana ait. O gunler gecip gittigi gibi on senede hucrelerim biyolojik yonden defalarca oldu ve tekrar dirildiler. Simdi tip, hastanin kalbini cikariyor, yerine alet takiyor. Kalpsiz hasta bir bakima olmustur. Fakat tedavi tamamlaniyor, hasta kalkip geziyor. Nasil ki Hazret-i Isa (aleyhisselam) Allah'in izniyle oluleri diriltmis, ilimdeki mucizeler devam ederken kalbi alinan hasta da tekrar hayata donuyor. Organ nakillerini de buna ilave ederseniz, insan hayatinda da olup dirilmelerin devam ettigi acikca gorulecektir. Ebeveynler olu gida yerken onlarin cocuklari dunyaya dipdiri geliyor. Her an meydana gelen olumler ve yeniden dirilmeler bu dunyadan sonra baska bir âlemin kurulacagini ve olumden sonra tekrar dirilecegimizi apacik gosterir.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: