23 Mayıs 2009 Cumartesi

(Namaz Zamanı) KİTABİYAT insanlığın okuma ve bilme serüveni....(bu hafta 106.bölüm)

Saygıdeğer kitap dostları,

 

TV 5  siyasi, ekonomik, güncel, aktüel içerikli, Türkiye'nin gerçeklerini objektif ve tarafsız bakış  açısı  ile ele alan, haberdar etme kaygısıyla sadece haber veren, verdiği haberleri etkin kadrosuyla yorumlayan, yaptığı programlarla Türkiye'nin  en güvenilir ulusal yayın kuruluşudur.

 

TV 5  Ailenizin  televizyonudur.

 

Türkiye'nin en çok takip edilen, her bölümünde onlarca kitap tanıtımı, söyleşi  ve Türkiye'nin en iyi kitaplarını değerlendiren, (KİTABİYAT) tüm izleyiciler tarafından  adeta sabırsızlıkla   beklenen, kitap okurların tiryakisi olduğu KİTABİYAT programı  her hafta düzenli bir şekilde yayınlamaktadır.

 

KİTABİYAT’ta bu hafta

 

-Beyan Yayınlarından Sn. Ali Kemal Temizer, Beyan yayınlarından yeni çıkan kitapları değerlendiriyor. (Ali rıza Demircan hocanın yeni çıkan külliyatı üzerine bir değerlendirmede yer alıyor.)

Ali Rıza Demircan Hocanın Eserleri:

-İslâm Nizâmı

-Hac ve Umre Yüceliğe Çağrıdır

-Cuma Mesajları

-İslâm’a Göre Cinsel Hayat

-Allah’ın Resûlü’nden Hayat Dersleri

-Benzeşmelerden Korunarak İslâmî Kimliğimizi Korumak

 

Hac ve Umre Yüceliğe Çağrıdır: Peygamberimizin Vedâ Haclarını özetleyen bu kitapçık, ünlü İslâm bilgi-ni İbn-i Hazm’ın Haccetül-Veda’ isimli eserinde başta Kütüb-Sitte olmak üzere ana kaynakları inceleyerek oluşturduğu metin temel alınarak hazırlanmıştır.

Metin aslına sadık kalınarak tercüme edilmiş, bütünlüğü sağlamak için bazı takdimler tehirler yapılmıştır. Ancak bu tercüme edilen metinle yetinil- memiştir. Tercümede bazı parantez içi bilgiler verilmiştir. Aynca günvenilir ha- dis kaynaklarından yararlanılarak, tercüme edilen metnin hacmi ölçüsünde ilave bilgiler verilmiştir. Böylece kitabçık daha verimli bir hale getirilmiştir.

İbn-i Hazm’ın yöntemi gereği rivayet üslubuyla verdiği Arafat ve Minâ hi- tabeleri ise öneminden ötürü iki pasaj dışında onun dayandığı rivayetler esas alınarak doğrudan Peygamberimizin diliyle sunulmuştur. Sonuçta müşterek bir çalışma ortaya çıkmıştır.

Amacımız şekil şartlarına uygun akademik bir yayın yapmak değil, genel- de insanımızın, özelde hacca giden ve gidecek olan insanlanmızm doğru bil- gilerle bigilendirilip bilinçlendirilerilmelerine ve gönül dünyalarının ışıklandı- rılmasına vesile olmaktır. Davamızın gayesi, Âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamdü senadır.

 

-İz Yayıncılıktan Sn. Mehmet Kahraman, ‘Türk yayıncılığında telif ve çeviri eserler’ sorununu anlatıyor.

 

-Yeditepe Yayınlarından  Sn. Ersan Güngör, Arnold Joseph Toynbee’ninTürkiye ve Yunanistan'da Batı Meselesi adlı eserini değerlendiriyor.

 

Türkiye Ve Yunanistan'da Batı Meselesi: Toynbee´nin Anadolu´ya yapmış olduğu seyahati ve akabinde kaleme almış olduğu elinizdeki eseri Vatan gazetesi 29 Mart 1923 tarihli nüshasında birinci sayfadan verdiği haberle şu şekilde duyurmuştur:

İSTANBUL´A BÜYÜK BİR TÜRK DOSTU GELİYOR!
Türklerin zalim değil, mazlum konumunda olduğunu ispat için pek çok uğraşan Toynbee cumartesi günü şehrimize vasıl olacaktır. Prof. Toynbee bundan iki sene önce Manchester Guardian gazetesi tarafından memleketimize gönderilmiştir. Buraya bir Türk düşmanı sıfatıyla geldiği halde Yunan işgali altındaki yerleri gördükten sonra Yunan zulmüne karşı isyan etmiş ve bizim lehimize yazılar yazmıştır. Türk aleyhtarı diye tanınmış maruf bir muharririn Manchester Guardian gibi bize düşman bir gazetede yazdığı yazılar İngiltere´de pek derin bir teessür bırakmıştır. Prof. Toynbee´nin bize hizmeti bundan ibaret değildir. Yalova havalisindeki Yunan zulümlerine karşı tek başına mücadele açmış ve orada bir imha siyaseti takip eden Papagrigoriu´yu azlettirerek bir çok Türkü muhakkak bir ölüm felaketinden kurtarmıştır. İngiltere´ye döndüğünde bizim hakkımızda birçok makalelerle beraber pek ciddi bir eser neşrettirmiştir. Lozan´daki heyetimiz davamızın doğruluğunu ispat hususunda bu eserden pek çok istifade etmiştir. ...

 

-Ark Kitaplarından Sn. Hasan Kurt, Mehmet Akif Bal’ın ‘Milli Mücadele Döneminde Bekir Ağa ve Malta Anıları’nı değerlendiriyor

 

Milli Mücadele Döneminde Bekir Ağa ve Malta Anıları: 1913 Babıali Baskını ile iktidarı ele geçiren ve 1918 yılı sonlarına kadar Osmanlıyı idare eden İttihat ve Terakki Partisi’ne mensup üst düzey kadroların 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi’nden sonra nasıl tutuklandıklarının, Bekir Ağa Bölüğü’nde geçen tutukluk günlerinin ve Malta Adası’na sürgün edilişinin, sürgüne gidenlerin anlatımıyla ortaya konulan öyküsü…

 

-Tarih Düşünce Yayınlarından Sn. M.Fatih Can, M.Orhan Bayrak’ın ‘İzahlı İstanbul Sözlüğü’nü  anlatıyor.

 

İzahlı İstanbul Sözlüğü:Bu kitap da eski ve yeni İstanbul'a ait kule, sur, cami, medrese, darüşşifa, bedesten, saray, kervansaray, kasır, köşk, yalı, kule, kütüphane, su kemeri, bend, sarnıç, köprü, fener, imaret, kışla, türbe, park, koru vs. bir alfabetik kılavuz olarak hazırlandı. İstanbul Sözlüğü'n, okurken kendinizi zaman tünelinde seyahate çıkmış hissedeceksiniz...

 

-Kızıl elma yayıncılık tarafından  yayınlanan ‘Tarihte Doğu -Batı çatışması’ adlı eseri, Sn. Osman Bostan değerlendiriyor..

 

Ayrıca

-www.tumkitaplar.com’dan Sn Maruf Çetin, ‘İnternet üzerinden kitap satış sistemini ve internetin geleceğini’ anlatıyor.

 

-Truva Yayınları tarafından yayınlanan ve her zaman dünyanın ilgi odağı olan Ortadoğu üzerine hazırlanan Ortadoğu kitapları dosyasının devamını izleyebilirsiniz.

 

-Kaknüs Yayınlarından  çıkan Dr. Mustafa Merter’in DOKUZ YÜZ KATLI İNSAN / TASAVVUF VE BENÖTESİ PSİKOLOJİSİ  adlı eserin

dosyasını izleyebilirsiniz.

 

DOKUZ YÜZ KATLI İNSAN / TASAVVUF VE BENÖTESİ PSİKOLOJİSİ: İsviçre ve Türkiye’de uzun yıllardır uyguladığı psikoterapi seanslarında ruhsal problemlerin envai çeşidine tanık olan Psikiyatr Dr. Merter, sıradan insanı ansızın pençesine alabilen ruh sıkıntısının, içinde bulunduğumuz benlik düzeyine sıkışıp kalmaktan, bir başka deyişle “yükselememekten” kaynaklandığını yazıyor.

Kısacası ben, sağlıklı bir yaşam sürsem, sevdiklerimle huzurlu ilişkiler kursam, yeteneklerimi ortaya koyabileceğim bir işe sahip olsam, düzenli olarak dua ve ibadet etsem bile, bir an geliyor huzursuzlanmaya başlıyorum; kafese kapatılmış bir kaplan gibi “kendi katımda” bir aşağı bir yukarı asabi asabi dolanmaktan kendimi alamıyorum. Ve bu, varoluşsal anlamda kendimi geliştirememekten kaynaklanıyor.

Merter, modern psikolojiden postmodern bilinç katagorileri kuramcılarına ve tasavvuf literatürüne kadar oldukça zengin bir kaynakçaya dayanan Dokuz Yüz Katlı İnsan’ında, çok katlı ego/nefs modelini oraya koyuyor ve benötesi (transpersonal) psikolojisinin kendine özgü terapi teknikleri çerçevesinde “yükselmenin sırlarına” işaret ediyor.

 

 

KİTABİYAT programını, her cumartesi saat 15.30 ve çarşamba saat 18.00 da izleyicileri ile  buluşuyor.

 

KİTABİYAT programı kitapları en  etkili  ve  en doğru olarak seyirciye ulaştıran bir bilgeliktedir.

 

KİTABİYAT programı, sizinle Türk yayın   dünyasını  kucaklamaktan  ve sizinle birlikte Türkiye'nin kültürel kalkınmasında  el birliği yapmaktan memnun olmaktadır.

 

KİTABİYAT programının yayın dünyasına   getirmiş olduğu sağlıklı  yeni soluk, tüm kitap okurları tarafından  memnuniyetle  karşılanmaktadır.

 

KİTABİYAT insanlığın okuma ve bilme serüveni….

 

Saygılarımızla

 

Mahmut Çetin- Eren Gündoğan

KİTABİYAT programı yapımcıları

 

NOT:   a) TV 5’i, KUMANDANIZIN 5. SIRASINA KAYDETMEYİ UNUTMAYIN

            b) TV 5’i canlı olarak  www.tv5.com.tr den de izleyebilirsiniz.

Haberleşme adresimiz;

 

TV 5 KİTABİYAT programı

İnönü Mah. Muhammer Aksoy Cad. Milsan Tesisleri Sefaköy/Küçükçekmece / İSTANBUL

Tel. 0212 519 96 91 – 0 535 542 27 07  www.kitabiyat.net

e-mail. 

kitabiyat@tv5.com.tr

kitabiyat@kitapdergisi.net

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: