16 Mayıs 2009 Cumartesi

(Namaz Zamanı) KİTABİYAT insanlığın okuma ve bilme serüveni....(bu hafta)

Saygıdeğer kitap dostları,

 

TV 5  siyasi, ekonomik, güncel, aktüel içerikli, Türkiye'nin gerçeklerini objektif ve tarafsız bakış  açısı  ile ele alan, haberdar etme kaygısıyla sadece haber veren, verdiği haberleri etkin kadrosuyla yorumlayan, yaptığı programlarla Türkiye'nin  en güvenilir ulusal yayın kuruluşudur.

 

TV 5  Ailenizin  televizyondur.

 

Türkiye'nin en çok takip edilen, her bölümünde onlarca kitap tanıtımı, söyleşi  ve Türkiye'nin en iyi kitaplarını değerlendiren, (KİTABİYAT) tüm izleyiciler tarafından  adeta sabırsızlıkla   beklenen, kitap okurların tiryakisi olduğu KİTABİYAT programı  her hafta düzenli bir şekilde yayınlamaktadır.

 

KİTABİYAT’ta bu hafta

 

-Tarih Düşünce Yayınlarından  Sn. M. Fatih Ceylan,  Ramazan Balcı’nın, Filistin'de Son Türkler: Bir Aşiretin Sıradışı Macerası adlı eserini değerlendiriyor.

(Türkmenler Filistin 'e din düşmanları ile savaşmak için geldiler. Kabail-i Seb 'a 'nın tamamı aslen Türkmen 'dir. Cebel-i Nar 'ı kendilerine yurt edindiler. Zamanla otoritelerini kaybettiler. Öze imtiyazlarından yararlanarak azgınlaştılar ve arzı fesada verdiler. Hatta Osmanlı Sultanı 'nın hediye kafilesine saldırdılar. Bunun üzerine subaylarının öldürülmesi için emir verildi. Geri kalanlar ise Beni Amir ovasına sürüldüler. O zamanlarda bölge malarya ve sair hastalıklarla dolu büyük bir bataklıktı. Türkmenlere açlık ve zayıflık isabet etti bir çokları öldüler. Ancak sonradan bölygeyi ıslah etmeyi başardılar ve burada yaşamaya başladılar.)

 

-Beyan Yayınlarından Sn. Ali Kemal Temizer, Beyan yayınlarının etrafında; yayıncılığı ve kitap-okur ilişkisini, yayıncılığın tarihi dokusunun değerlendiriyor.

 

-Kaknüs Yayınlarından Sn. Muhammed Çiftçi, Amerikan Psikoloji Derneği Yayım Kılavuzunu ve Werner Tiki Küstenmacher-Lothar J. Seiwert’un Hayatı Kolaylaştır isimli 2 kitabı değerlendiriyor.

Amerikan Psikoloji Derneği Yayım Kılavuzunu: Dünya’da 10.000.000’dan fazla satış yapmış olan Amerikan Psikoloji Derneğinin Yayım Kılavuzu, sözcük ve verilerle etkili bir iletişim kurmanın esas olduğu psikoloji, davranış bilimleri, sosyoloji, işletme, ekonomi, hemşirelik, sosyal hizmetler, kriminoloji, adalet yönetimi ve diğer alanlardaki yazarlar, editörler, öğrenciler, öğretmenler ve profesyoneller için yazı stili konusunda seçkin bir rehberdir. Yayım Kılavuzu; dilbilgisi, yazı teknikleri ve APA stili üzerine açık ve anlaşılır yönergeler sağlamanın yanı sıra yazı, rapor ve sunum hazırlamak için, resmî geçerliliği olan, kullanılması kolay bir kaynakça ve kaynak verme sistemi sunmaktadır. Kılavuz; sayıların, ölçü birimlerinin, istatistiksel ve matematiksel verilerin, tabloların ve şekillerin nasıl yazılacağı ve ifade edileceğiyle ilgili her türlü detayı kapsayan bilgiler vermektedir. Yazarlar, bilim insanları ve profesyoneller bu kitapta ayrıca şunları bulacaklardır: • Elektronik ve çevrimiçi belgeleri kaynak göstermek üzerine en son yönergeler ve örnekler • Makaleleri elektronik olarak teslim etmek üzerine gözden geçirilmiş yeni yönergeler • Eser hırsızlığını önlemek üzerine geliştirilmiş yönergeler • Güncel yazı yazma programlarından faydalanan yazarlar için biçimle ilgili basitleştirilmiş yönergeler • Vaka incelemelerini sunmak üzerine yeni yönergeler • Tabloların oluşturulması üzerine geliştirilmiş yönergeler • Yazarlardan telif hakları ve izin almak üzerine güncel yönergeler • Görsel-işitsel medya ve patentlerle ilgili yeni kaynak gösterme örnekleri • Bilgilere kolayca ve hızla ulaşmanız için genişletilmiş ve geliştirilmiş bir dizin • Veri sunmak amacıyla metinlerin, tabloların veya şekillerin nasıl seçileceğini anlatan yeni yönergeler • Yayınlanmak üzere bir makale teslim ederken buna iliştirilecek olan makale mektubunu yazmak üzerine yönergeler ve örnek bir makale mektubu • Ham verilerin nasıl saklanacağıyla ilgili genişletilmiş yönergeler • Paylaşılmış verilerin kullanımı için yazılı anlaşmalar oluşturmakla ilgili yeni öneriler • Ortak yazarların sorumluluklarıyla ilgili yeni bilgiler. Beşinci Baskı, hem yeni hem de tecrübeli okuyucular için anlaşılır ve ikna edici bir yazı yazmak, sunmak ve yayınlamak üzerine eksiksiz bir kaynaktır.

HAYATI KOLAYLAŞTIR: Dünya çapında bestseller olan bu kitap, ekonomik daralma ve belirsizlik döneminde, daha mutlu olabilmek için somut öneriler içeriyor. 7 adımlık, basit bir programla hayatımızdaki gereksiz eşyalardan sıyrılıp sırtımızdaki yükten kurtulmayı vadediyor. Kitapta çizilen rotayı takip ettiğimizde işe, zamanımızı ve masamızı düzene sokmakla başlıyoruz. Para meselelerine nasıl yaklaştığımızı gözden geçirip sağlığımıza ve insanlarla olan ilişkilerimize özen göstermeyi öğreniyoruz. Yolun sonunda ise hayatın “bize özel” anlamını keşfetmemiz söz konusu. Siz de;• Evdeki ve iş yerindeki dağınıklıktan kurtulmak • Meşguliyetlerinizi azaltıp temponuzu yavaşlatmak
• Paranızın hesabını bilmek ve borçlarınızdan kurtulmak
• Özel yaşamınız ile iş hayatınızı dengeleyebilmek
• Yaşamınızda aşka ve dostluğa yer vermek  istiyorsanız bu kitaptan çok faydalanabilirsiniz. Omuzlarınızdaki yükleri fırlatıp attıkça kanat takıp uçacak kadar hafiflediğinizi hissedeceksiniz. Kitaptaki pratik teknikler, kafa karışıklığından ve sizi tüketen zararlı alışkanlıklardan kurtulup hayatınızın kontrolünü her alanda elinize almanızı sağlayacak. Sizin için hayati önem taşıyan meseleleri keşfedecek ve çözümleyeceksiniz.

-Ark Kitaplarından Sn. Hasan Kurt, MUHAMMED AMRANİ’nin  

GURBETÇİ AİLENİN FIKHİ PROBLEMLERİ isimli 3 ciltlik eserini değerlendiriyor

 Ayrıca

-Truva Yayınları tarafından yayınlanan ve İsmet Bozdağ’ın hazırladığı ‘Sultan Abdülhamit’in Hatıra Defteri’nin devamını  izleyebilirsiniz.

 

- İz Yayıncılık tarafından yayınlanan D. Mehmet Doğan’ın Camideki Şair: Mehmed Akif’ dosyasını izleyebilirsiniz. ( Mehmed Âkif "önce inanmış adam"dı. Bu sıfatı önce gelmek kaydıyla şairdi, düşünürdü ve kalbi memleketi için çarpan biriydi. İnanmışlığı onun şiirini, hayatını, yaşayışını, şahsiyetini derinden etkilemişti. Şiiri tebliğ için, telkin için, düşünce için, toplumu iyiye götürmek için bir araç saymıştı Mehmed Âkif. Kendi yüksek şiir kudretinin ihtirasını toplumun dertlerinin önünde tutsaydı, şüphesiz şiirde, şairlikte daha büyük muvaffakiyetler kazanırdı. Ama o mü'mindi, halkı en dertli günlerini yaşıyordu ve o, halkının dertlerini duyan ve duyuran bir muzdarip olmayı tercih etti. Câmideki Şair, Millî Mücadele ya da Kurtuluş Savaşı'nın alışılmış resmî görüşün dışında bir çerçeveye oturduğuna dikkat çekerek Mehmed Âkif'in bu süreçteki gerçek konumunun belirlenmesine de ışık tutmaktadır.
Camideki Şair'in yeni baskısı, ölümünden sonra da yaşayan bir şahsiyet olarak Mehmed Âkif'i daha iyi anlamaya yardımcı olacak yeni bölümlerle genişletilmiş olarak sunuluyor. )

 

KİTABİYAT programını, her cumartesi saat 15.30 ve çarşamba saat 18.00 da izleyicileri ile  buluşuyor.

 

KİTABİYAT programı kitapları en  etkili  ve  en doğru olarak seyirciye ulaştıran bir bilgeliktedir.

 

KİTABİYAT programı, sizinle Türk yayın   dünyasını  kucaklamaktan  ve sizinle birlikte Türkiye'nin kültürel kalkınmasında  el birliği yapmaktan memnun olmaktadır.

 

KİTABİYAT programının yayın dünyasına   getirmiş olduğu sağlıklı  yeni soluk, tüm kitap okurları tarafından  memnuniyetle  karşılanmaktadır.

 

KİTABİYAT insanlığın okuma ve bilme serüveni….

 

Saygılarımızla

 

Mahmut Çetin- Eren Gündoğan

KİTABİYAT programı yapımcıları

 

NOT:   a) TV 5’i, KUMANDANIZIN 5. SIRASINA KAYDETMEYİ UNUTMAYIN

            b) TV 5’i canlı olarak  www.tv5.com.tr den de izleyebilirsiniz.

Haberleşme adresimiz;

 

TV 5 KİTABİYAT programı

İnönü Mah. Muhammer Aksoy Cad. Milsan Tesisleri Sefaköy/Küçükçekmece / İSTANBUL

Tel. 0212 519 96 91 – 0 535 542 27 07  www.kitabiyat.net

e-mail. 

kitabiyat@tv5.com.tr

kitabiyat@kitapdergisi.net

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: