8 Mayıs 2009 Cuma

(Namaz Zamanı) FW: ÇETİN TUĞRUL...Hangisi Misafir?


 

From: cetinn2006@hotmail.com
To: cetinn2006@hotmail.com
Subject: ÇETİN TUĞRUL...Hangisi Misafir?
Date: Thu, 7 May 2009 09:54:35 +0300

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ:Selçuklu Araştırmaları merkezinden alıntı dır.
Hangisi Misafir?
     Bir gün Bağdat'tan Konya'ya bir şeyh geldi. Bütün ulular ve faziletli kişiler onun ziyaretine gitti ve onu son derece iyi ağırladılar. Tesadüfen o gün Mevlâna Hazretleri bütün müritleriyle birlikte Meram Mescidine gitmişti. Şeyh:
     – Acaba benim Konya'ya geldiğim haberi Mevlâna'nın mübarek kulağına gitmemiş mi? ki beni ziyarete gelmedi. Çünkü bir memlekete gelen ziyaret edilir, dedi. Mevlâna'nın arkadaşlarından bir mürit onun bu sözünü işitti. Öte tarafta Meram'da Mevlâna hakikatleri anlatma sırasında birdenbire:
     – Ey kardeş, gelen biziz sen değilsin. Sen ve senin gibilerinin bizi ziyaret etmeleri ve bizimle müşerref olmaları lâzımdır, demeye başladı. Mecliste bulunanlar:
     – Mevlâna Hazretleri nereye ve kime sesleniyor, diye şaştılar.Ondan sonra Mevlâna:
     – Biri Bağdat'tan geldi, öteki kendi ev ve mahallesinden dışarı çıktı. Hangisini ziyaret etmek daha iyi olur, diye misal getirdi. Orada bulunanlar:
     – Bağdat ülkesinden geleni ziyaret etmek daha iyi olur. Onu ziyaret edip ağırlamak vacip olan şeylerdendir dediler. Mevlâna:
     – Hakikatte biz mekânsızlık Bağdat'ından geldik. Bu aziz şeyh ise bu dünyanın bir mahâllesinden geliyor. O halde bizi ziyaret etmesi lâzımdır. Bizim onu ziyaret etmemiz icap etmez dedi; ve şu şiiri okudu:
     - Biz, Mansûr'un "Ene'l-Hakk" demesinden ve dar ağacına çekilmesinden çok evvel ruh âleminin Bağdat'ında "Ene'l-Hakk" demişlerdeniz.
     Mevlâna'nın bu anlattıklarını duyan Şeyh hemen kalktı, Mevlâna hazretlerini ziyarete geldi. Başını açarak kendini ona teslim etti. Onu samimiyetle sevenlerden oldu ve Mevlâna'ya:
     – Babam, senin hakkında ne yap yap, demirden çarık giy ve eline demirden bir asâ al, Mevlâna'yı aramaya git; çünkü o ulu kişinin sohbetine nâil olmak iyidir, buyurmuştu. Babamın bu sözü gerçekten doğru imiş, Mevlâna'nın yüceliği babamın söylediğinin yüz bin mislidir. (I, 153-154)


Windows Live tüm arkadaşlarınızla tek bir yerden iletişim kurmanıza yardımcı olur.

Teker teker mi, yoksa hepsi birden mi? Arkadaşlarınızla ilgili güncel bilgileri tek bir yerden edinin.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: