29 Mart 2008 Cumartesi

(Namaz Zamanı) ULUSALACI OLİGARŞİ HALKIN İRADESİNİN ÜSTÜNDEN ELİNİ ÇEK, SİVİLEŞMENİN, DEMOKRTAİKLEŞMENİN ÖNÜNDEN ÇEKİL

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu İzmit Sabri Yalım parkı İnsan Hakları anıtı önünde  154. haftasına giren "Başörtüsüne Özgürlük" eylemini gerçekleştirdi. Eylemde platform adına basın açıklamasını MAZLUMDER Kocaeli Şube Üyesi Cananosman ARAN yaptı. MAZLUMDER Genel Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu da katıldığı eylemde bir sesleniş konuşması yaptı. Gergerlioğlu yaptığı sesleniş konuşmasında Yargıtay Başsavcının Başörtüsüne Özgürlük girişimini gerekçe göstererek AKP ye kapatma davası açmasına tepki gösterdi. Gergerlioğlu, yargının siyasallaştığını Yargı ağzından dinlediklerini, bu itirafın ışığında uzlaşma çağrılarına uzlaşma değil gerçek anlamda Demokrasi ile karışıl verilebileceğini kaydetti.

Basın Açıklaması:

Günlük ve saatlik gündem değişikliklerinin olduğu çok kritik bir zaman dilimine girmiş bulunuyoruz. Halk tarafından istenmediğini anlayan oligarşi, işgali altındaki noktalardan top yekun saldırıya geçmiş ve can havliyle çırpınmaktadır. Değil halkımızı, tüm dünyayı hayrete düşürecek şekilde halkın seçtiği insanları siyasetten uzaklaştırma ve darbe çabalarıyla son kozlarını oynamaktadırlar. 

Diğer taraftan çeteler suni olarak ülkede kargaşa var havası yaratmaya çalışmaktadırlar. Bu çetelerin mekanlarına yapılan baskınlarda peş peşe, Yargıtay dan, Orgeneral Büyükanıt'a, suikast planları çıkmakta, ya da daha evvel yapılan ve Türkiye'nin inançlı insanlarının üstüne atılan cinayetlerle ilgili kanıtlar aydınlığa çıkmaktadır. Bunlar, Müslümanların  hassas konusu olan başörtüsüne saldırıp, halkımızı provake etmeye çalıştılar. Danıştay, Cumhuriyet gazetesi, Hablemitoğlu ve Mumucu cinayetleri ile ilgili belgeler bu çetelerden elde edilen kanıtların içinden çıkmakta. Dün size, önce ki gün onlara, bugün bize yarın hangimize vuracağı belli olmayan bu dayatmacılara karşı, farklı kesimden akıl sahibi insanları her tür hukuksuzluğa karşı birlikte durmaya davet ediyoruz.

Menemen geleneğinden gelen oligarşi, yine aynı oyunları sahneye koyma hevesinde. Aklınca bunları delil gösterip Türkiye'deki halkın  inancını yaşama isteğinin önünü kesecek. Gözden kaçırdığı bir noktaysa halkın hala 1930'lar da olmadığı ve dünyanın son 50 senede çok değiştiğidir.

Artık bunlar yolun sonuna geldiklerini anlamışlardır. Hukuka aykırı olarak açtıkları AKP kapatma davsına halkın ve tüm dünyanın  tepki göstermesine karşı çıkan Deniz Baykal, çifte standartla Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen kanıtlar ortadayken hala bu çete elemanlarının gözaltına alınmasının hukuksuzluk olduğunu iddia etmektedir.

Diğer taraftansa AKP kapatma davasına, halkın ve medyanın tepkisiniyse yargıya müdahale olarak değerlendirilmekte. Sefa Sirmen Kuranı Kerim dağıtırken bu laikliği ihlali değildir. Fakat İbrahim Karaosmanoğlu Kuranı Kerim dağıttı mı Baykal ve  ulusalcılara göre bu laikliğin ihlalidir, parti kapatma gerekçesidir, AKP 'nin Anayasayı hiçe saymasıdır !.Sayın Deniz Baykal, siz bu halkı hala kör ve sağır mı sanıyorsunuz ?, bu ülke sizin 1940 ların Milli Şef ve tek parti döneminden bu yana bayağı değişti, biraz gözünüzü açın lütfen.

Ülkemizin insan hakları, demokratikleşme, sivilleşme aşamasında yapılanları "laikliğe karşı çıkmak" olarak niteleyip, ellerindeki her türlü imkanlarla, bunun önünü kesmek isteyen darbeci anlayışa, 2000'li yıllar'da tüm dünyanın buna nasıl baktığını, biraz olsun görmeye davet ediyoruz.

Biz halk olarak her gün darbe tehdidiyle yaşamaktan bıktık artık. Halk olarak AKP'ye çağrıda bulunuyoruz; Sizi ! Yeni çıkartılacak Anayasada, kendilerini  halkın iradesinin üstünde gören, halkın tercihini yok sayan bu oligarşik, yasakçı, darbeci  kesimin kanunsuzluklarını önünü, en etkin cezalarla kesmeye davet ediyoruz. Hiç kimsenin insan hakları ve sivilleşme çabalarına engel olmaya  hakkı yoktur. Artık yüz yıl öncesinde yaşamak istemiyoruz.

Halk tarafından tasfiyesine karar verilmiş, oligarşik zümreyi de ülkeyi daha fazla karıştırıp , halkın huzurunu kaçırmadan ve istikrasızlık ortamı yaratıp, ekonomiyi daha fazla alt üst etmeden halkın üzerinden elini çekmeye davet ediyoruz. Şunu iyi  bilsinler ki; biz meclisimizde "hakimiyet kayıtsız şartsız oligarşinindir" yazısı asla görmek istemiyoruz. Geldiğiniz ve haklın sesini dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz.

MAZLUMDER Kocaeli Şube Üyesi Cananosman ARAN

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: