21 Mart 2008 Cuma

(Namaz Zamanı) S.A.

Allah'ın Yardımı



"Sen Allah'ı seversen/ Allah seni sevmez mi?" Bu cümleler bir ilahide yer alan çok tatlı ifadelerden iki mısra.

Allah'ı sevmek hiç şüphesiz Onun emirlerini tutup yasaklarından kaçınmakla olur.

Bu yapıldığında Allah kulunu nasıl sevmez?

Allah'ın dinine hizmet de hem Allah'ı sevmenin, hem de Allah'ın kulunu sevmesinin en önemli yollarından biri.

Bu uğurda çırpınan kullarını sevdiğini Allah, Kur'ân'ında şu kanunuyla da formülleştirmiş: "Siz Allah'ın dinine yardım edersiniz, Allah da size yardım eder."1

Allah böyle kullarına dünyayı yük olmaktan çıkarır, omuzlarından ağırlıkları alıverir. Geçimlerini kolaylaştırır, bolluk ve bereket verir, gönüllerine genişlik, huzur ve ferahlık bahşeder. En dar, en sıkıntılı anlarında bile onları bir kuş gibi hafif tutar.

Hayatını insanlığın mânevî kurtuluşuna adayan Bediüzzaman Hazretleri, Nur talebelerinin imana, Kur'ân'a hizmeti çoğunlukla her belâya, her derde bir çare, bir ilâç olarak bulduklarını, "Biz hergün hizmet derecesinde maişette kolaylık, kalpte ferahlık, sıkıntılarda genişlik hissediyoruz" dediklerini anlatıyor. Çünkü bu hizmet doğrudan Allah'ın dinine hizmettir.

Ekser şakirtlerin birer nevî kerâmet ve ikram-ı İlâhî hissettikleri gibi bizzat kendisinin de çok nevilerini ve çeşitlerini hissettiğini belirtiyor ve "Bu sıralarda bu havalideki şakirtler, yeminle itiraf ediyoruz ki, 'Biz Nurun hizmetinde çalıştıkça hem maişetçe, hem istirahat-ı kalpçe bir genişlik, bir ferah zahir bir sûrette hissediyoruz. Ben kendimce o kadar hissediyorum ki, nefis ve şeytanım dahi o bedahete karşı hayret ederek sustular"3 diyor.

Geçen iftar davetlerine katıldığımız canla başla hizmetlere koşan Gölcüklü arkadaşların konuyla ilgili itiraflarını gördük. Emekli öğretmen Ruhi Bey hayretle anlatıyordu: "Şaban Bey, inanır mısın emekli maaşımızla zar zor bir ev sahibi olmuştuk. 1999 depreminde ölümlerle pençeleştik. Ama Allah'a şükür Risâle-i Nur'un verdiği mâneviyâtla tesellî bulduk. Bundan sonra önümüz öyle açıldı ki Cenâb-ı Hak ummadığımız şekilde bir ev daha ihsan etti."

Hamit Bey de şunları anlattı: "Kimbilir nasıl, ne vaziyette emaneti, sahibine teslim edeceğim?" diye hep düşünüp dururdum. Depremde beş katlı apartman çöktü. Allah'a şükür biz beşinci kattan burnumuz kanamadan kurtulduk. 12 yıllık astsubaylıktan dindarlığımız için atılmış, pazarlamacılıkla geçimimizi sağlamaya çalışıyorduk. Bir de bu musibet gelmişti başımıza. Aldığımız dersler her olayı sabır ve tevekkülle karşılamayı öğretmişti bize. 'Tevekkeltü alallah' dedik. Bir ara ciddî ciddî 'Gölcük'ü terk edip başka bir yere mi yerleşsek' diye düşünmeye daldık. Bir dostumuz 'Sakın bulunduğun yeri terk etme. Cenâb-ı Hak böyle musibetlerden sonra nimetlerini de verir' demişti. Sebat ettik. Birkaç sene içinde Cenâb-ı Hak önümüzü öyle açtı ki biz de şaşırdık. Şimdi çarşının en güzel yerinde 9 tane dükkân nasip etti. Üçer üçer açarak genişçe üç dükkâna sahip olduk. Allah'a şükür kazancımız da çok iyi. Bunu hizmetin kerâmetine bağlıyorum. Şimdiye kadar Allah'a şükür ders ve sohbetleri hiç kaçırmadım. Deprem günlerinde bile sohbetlerimizi yaptık."

Demek mevziyi terk etmemek, sebatla hizmetlere koşmak gerekiyor. Biz Allah'ın dinine hizmet ederiz de o dinin sahibi bizi hiç terk eder mi?


Dipnotlar:

1- Muhammed Sûresi: 7

2- Kastamonu Lâhikası, s. 182

3- A.g.e. s.17.

Kaynak:
www.yeniasya.com.tr
Şaban DÖĞEN


Ailenizi, arkadaşlarınızı en son ne zaman gördünüz? Windows Live Messenger'dan ücretsiz Görüntülü Aramalar - buradan ÜCRETSİZ yükleyin! Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: