25 Mart 2008 Salı

(Namaz Zamanı) Efendimiz i (sallallahu aleyhi ve sellem) çok seviyoruz

Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve sellem) cok seviyoruz

Iki Cihanin Gunesi Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve sellem) elbette cok seviyoruz. Ancak, O'nu sevdigimizin alâmeti O'na gonderdigimiz salâvatlar oldugu gibi, emirlerini yapmak, nehyettigi seylerden kacmak da bu kapsamdadir.

O'nu nefsimizden, evladimizdan, ailemizden daha cok sevmezsek kâmil anlamda iman etmis, teslim olmus sayilmayiz.

Sevgi bilmekle olur. Bilmedigimiz bir seyi sevemeyiz ki.

Insan ne kadar taniyorsa bir seyi onu ancak tanidigi kadar sever.

Insan hasirde, mizanda, siratta kendine dost olacak bir zâti ne kadar sever?

Efendimiz'e inanmak din oldugu gibi sevmek de dindir.

Peki biz Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve sellem) yeterince seviyor muyuz?

Yeterince tanisak daha cok sevecegiz.

Gencler, yaslilar, toplumun her kesiminden insanlar, dunya milletleri Efendimiz'i seviyor mu?

Tanisalar sevecekler...

O zaman once kendimiz hakkiyla tanimali, O'na layik ummet olmali, sonra da O'nun nam-i celilini butun dunyaya duyurmaliyiz. O'nun sunnetini en guzel sekilde temsil etmek O'nu tanimak ve tanitmaktir.

Efendimiz'e karsi alakasiz duran, alakasiz davranan insanlar, insanlik icin O'nun ne ifade ettigini bilseler, buna muttali' olsalar, Allah'in O'nu âlemlere nasil bir rahmet olarak gonderdigini bilseler sevmemek mumkun degildir.

Efendimiz'den habersiz ve gafil olan insanlarin ogrenmeme, arastirmama adina bir eksiklikleri var. Bizim de O'nun mubarek davasini ve ismini layikiyla ogretmeme ve temsil etmeme anlaminda bir eksikligimiz var. O'nu anlatip, sevdirememissek eksiklik bizdedir.

SEVGI NASIL OLMALI?

Ben elimden geldigince farzlari yerine getirmeye calisiyor, haramlardan kacmaya calisiyor, Efendimiz'i kalben sevip ona salât u selam getiriyor, insanlarla munasebetinde ne yapmissa, ne tavsiye etmisse ben de bunlari yerine getirmeye calisiyorsam, bu dine gelecek zarari kendime gelmis sayiyorsam, âlem-i Islam'in icinde bulundugu durum beni de uzuyor ve dualarla Rabb'ime iltica edebiliyorsam O'nun (sallallahu aleyhi ve sellem) ve Rabbimiz'in yolundayim demektir.

SEVGININ NETICESI, AILEDE HUZUR

"Allahu Teala bir ev halkina hayir murad ettiginde, onlari dinde fakih kilar. Kucukleri, buyuklerine hurmet eder. Onlara riziklari hususunda kolaylik verir ve nafakalarinda iktisatli kilar. Kendilerine ayiplarini gosterir ve onlar da hemen tovbe ederler. Allahu Teala bir ev halkina da hayirdan baskasini murad ederse, onlari kendi hallerine birakir." (Ramuz'ul Ehadis, c.1, s.27, hadis no: 10)

http://ailem.zaman.com.tr/?bl=89&hn=5742&sy=20070615


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: