21 Ekim 2008 Salı

(Namaz Zamanı) ÇİRKEFLİGE SÜRÜKLÜYORLAR BİZİ DUR!!!!!! DEME ZAMANI




 Batman'da bir iç giyim firmasının sözde kuruluş yıldönümü nedeniyle yurt dışından getirttiği mankenler ile müstehcen bir defile düzenlemesi Batman'da vatandaşların tepkisine neden oldu. Küçücük çocukların gözü önünde düzenlenen müstehcen defileye tepki gösteren Batmanlılar bu tür gayri ahlaki programların halkın ahlakını yozlaştırmaya yönelik olduğunu söyledi.
Söz konusu programların düzenlenmesine izin verilmesinin doğru olmadığını ifade eden Batman Umut Der Genel Başkanı İsa Aydın, "Bu tür çalışmalar halkı değer yargılarından uzaklaştırmanın, ahlaki bozuntuya uğratmanın çabalarıdır" dedi.
Batman ilinin yozlaştırılmak için özellikle seçildiğini ifade eden Tüm İlahiyat Fakülteleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Selahattin Yazıcı'da, "Defile adı altında düzenlenen programların toplum mühendisliğinin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Bu manada Batman'ın kadın ve tesettürün bozulması için seçilmiş bir merkez olduğu belli oluyor" dedi. Araştırmacı yazar Muhammed Şenlik ise bölgede oynanan oyunlara dikkat çekerek bölgede faaliyet gösteren İslami sivil toplum kuruluşlarına düşen görevleri hatırlattı. Şenlik, bölgede yaygınlaştırılmaya çalışılan programlarla halkın öz değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekerek bölgedeki İslami oluşumların karşı atağa geçmesi gerektiğini belirtti.
 
 
KAMİL EŞME
BATMAN
Daha önce açılışına DTP'li Ayla Akat Ata ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın katıldığı bir iç giyim firmasının yıl dönümü nedeniyle yabancı mankenlerle Batman ASKO Otelinde düzenlediği müstehcen defile yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Yıllardır baskı altında yaşamak zorunda bırakılan ve her türlü haktan mahrum Batman'ın adının son zamanlarda birtakım ahlaksız etkinliklerle anılması gözleri bölge üzerinde yapılan yozlaştırma politikalarına çevirdi.
AYDIN: KARANLIK GÜÇLER ELLERİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYOR
Batman'da defile ve benzeri isimler adı altında düzenlenen programların toplumun ahlakını ve kültürünü yozlaştırma amacı güttüğünü ifade eden Batman Umut Der Genel Başkanı İsa Aydın,bölgede yapılan çalışmaların 'halkı nasıl değer yargılarından uzaklaştırırım ve nasıl ahlaki bozuntuya uğratırım' düşüncesinin sonucu olduğunu kaydeden Aydın, "Bunlar gece gündüz ve bilinçli yapılan sistematik uygulamalardır. Batman'ın özellikle seçilmesi ise manidardır. İslam dışı bütün güçler ittifak halinde bu halkı yozlaştırmak için gayret ediyorlar. Maalesef özellikle Yahudi ve laikçi zihniyetindeki medya bu tür iğrenç programları teşvik edici yayınlar yapıyorlar. Amaç bu toplumu nasıl dejenere etmektir" şeklinde konuştu.
ŞENLİK: STK'LAR DAHA ÇOK ÇALIŞMALI
Doğu ve Güneydoğu'nun saygın alimlerinden Muhammed Şenlik de bölgede yaygınlaştırılmaya çalışılan programlarla halkın öz değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekerek bölgedeki İslami oluşumların karşı atağa geçmesi gerektiğini belirtti. Toplumun ahlakını korumak ve gençlerin yozlaşmasını önlemek için sivil toplum kuruluşlarının daha aktif ve etkin çalışmasının önemini vurgulayan Şenlik, "Yine burada misyonerlik faaliyetlerin olduğunu unutmamak lazım. Son zamanlarda batının ahlaksız medeniyetine yönelme eğilimlerinin olduğunu görüyoruz. Bu yönelimlerin artmasında bölgede Kürtçe yayın yapan televizyonlar başta olmak üzere laik medyanın da etkisi var" dedi. Toplumun değer yargılarının korunması ve zenginleştirilmesi noktasında sivil toplum kuruşlarına çok iş düştüğünü vurgulayan Şenlik, özellikle STK'ların halkın bilinçlenmesi için kültürel ve sosyal programlara daha çok yer vermesi gerektiğini söyledi.
YAZICI: BATMAN ÖZELLİKLE SEÇİLEN BİR YER
Defile adı altında yapılan sözde sunumların tamamen yozlaştırma amacı taşıdığını ifade eden Tüm İlahiyat Mensupları ve Mezunları Derneği Başkanı Selahattin Yazıcı, ancak bunlara alet olan ve kanan bazı İslami kesimlerin de olduğunu söyledi.
Müslümanların kendilerine yönelik özeleştiri yapmaları gerektiğini hatırlatan Yazıcı, "Defile adı altında düzenlenen programların da toplum mühendisliğinin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Dindar halkımızı bu anlamda dikkatli olmaya çağırıyorum. Müslümanlar hicabı ve hayâyı barındıran bir örtünmeye dikkat etmelidir. Bölge çok hassas bir yer. Özellikle Batman rasgele seçilmiş bir yer değildir. Yine Batman genç kızların intihar etmesiyle dünya literatürüne girmiş. Bu manada Batman'ın, kadının ve tesettürün bozulması için seçilmiş bir merkez olduğu belli oluyor. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum" şeklinde konuştu.
KARAKUŞ: YOZLAŞMA İLKOKULLARDA BAŞLIYOR
Batman'da defile adı altında gayri ahlaki programların düzenlenmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirin esnaf Arif Karakuş, "Halkımız müslümandır. Biz inançlarına bağlı bir toplumuz. Bizi yıllardır baskıyla sindiremediler, şimdi kadınlarımız ve kızlarımızın ahlakını bozmakla kendi iğrenç yaşam biçimlerini empoze etmeye çalışıyorlar. Bugün ilkokullardaki küçücük çocuklar bile büyük bir ahlaki yozlaşma tehdidi altında. Balolar, defileler ve mezuniyet törenleri adı altında çocukların ahlakını bozmaya çalışıyorlar" dedi.
EMLÜK: AHLAKSIZLIĞI KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL
Batman'ın ahlaksız organizasyonlarla anılmasından üzüntü duyduklarını ifade eden mobilya döşemecisi Şehmus Emlük de "Batman gibi mütedeyyin bir şehirde ahlaksız bir defilenin yapılması bölge insanının örf -âdet ve göreneklerini görmezden gelmektir. Bu benimsenecek bir durum değildir. Ahlakın bittiği yerde ahlaksızlık başlar" dedi.
KARTEL ŞİŞİRİYOR: 50 KİŞİYİ 250 KİŞİ YAPTILAR
Kartel medyasının geçtiğimiz günlerde bir iç giyim firmasının sözde kuruluş yıl dönümünü kutlama bahanesiyle düzenlediği defile ile halka iç çamaşırı dağıtmasını özendirici bir üslupla haber yapması dikkat çekti. Afrodit isimli iç giyim firmasının ASKO otelinde düzenlediği defileye 40–50 kişinin katılmasına rağmen medyanın yüzlerce tesettürlü Batmanlı bayan katıldı şeklinde sunması ise ahlaksızlığı yaygınlaştırma çabası olarak değerlendirildi.
 


Yeni nesil Windows Live Services'ı ücretsiz edinin. Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: