29 Eylül 2008 Pazartesi

(Namaz Zamanı) RAMAZAN TEBRİĞİ...

Terketme bu şehri Ramazan    
  
 
Rahmetinle yıka şehri, arındır kirlerinden. Yeni elbiseler giydir tüm caddelere, dükkanlara, insanlara. Gül kokuları saç etrafa. Temizle ve yenile bu şehri Ramazan.

Şehrin sahte ışıklarına inat nurun süslesin gecelerimizi. Karanlık sokaklar aydınlansın bir bir.. Işığın hanelerimize, kalplerimize işlesin. Aydınlat bu şehri Ramazan.
 
       Rüzgarınla savur bu şehri, cennet misali iklimlere taşı. Berraklaştır ruhlarımızı, sâfileştir. Kötülükleri, hüzünleri, gam ve kederleri sil. Kalplere hep umut ve neşe taşı. Sevindir bu şehri Ramazan.

       Bu şehirde gurbet içinde gurbetler yaşanır. Her insanın içinde özlemini duyduğu bir sıla vardır, her insan yalnızdır. İnsanlar birbirine yabancıdır. Arada yüksek duvarlar vardır. Duvarların dili olsa her birinden bin "ah" yankısı işitilir. Sen yakın eyle bizi bize, vuslatlar ülkesine götür bu şehri  Ramazan. 

      Canlı renklere boya şehri. Her kapıya demet demet çiçekler bırak. Gökkuşağı çiz yüksek binaların duvarlarına. Çehrelere bir tatlı tebessüm bırak. Güzelleştir bu şehri Ramazan.

     Kaybolmuş değerlerimizi tekrar kazandır. Yabancı kaldığımız öz kültürümüzü geri getir. Albenili vitrinlerden ve tüketim tuzaklarından kurtar bu şehri Ramazan.

     Evlerimizi sadelik içindeki zerafet ile yeniden inşa et. Aile fertlerini bir araya topla her akşam. Her adımladığımız sokak huzura çıksın. Çıkmaz sokaklara düşürme yolumuzu. Maneviyat ile genişlet caddelerimizi. Muhabbet rüzgarları ile serinlet bu şehri Ramazan.

     Şehrin yoran ve boğan havasından sıyır bizi. Temiz havalara, kırlara çıkar.  Monotonluktan ve tozlarından arındırmak için tut eteklerinden silkele bu şehri Ramazan.

     Kur'anî hakikatler ve ulvî neşelerle doldur bu şehrin atmosferini. Allah ve Resulullah aşkıyla yandır bu şehri Ramazan. 

     On bir ay sana susamış, sana aç kalmıştık. Şimdi bayram ediyor gönüllerimiz. Mahyalarla ilan ediyor bunu şehrimiz. Güzel ahlak ve fazilet ile süsle bu şehri Ramazan.

     İlim ve irfan kapılarını aç bu şehre. Ufukta güneş yeni zaferlerle doğsun. Anneler yine Fatihler doğursun. "Fettah" ismi ile fethet bu şehri Ramazan.

      Sadece bir ay değil her gün hatırlat bize kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi… Dualarımızın arş-ı âlaya ulaşmasına vesile ol. Tadını dilimizde, hayalini gönlümüzde bırakıp gitme. Öksüz ve garip bırakma bu şehri Ramazan.

     Şehrin harabe köşelerini onar. Kanayan yaraları sar. Bir ay değil her ay kalsan ne çıkar? Terketme bu şehri Ramazan.
                                                                                                 Mehtap Yıldırım

Dünyanın Kur'ân'a teslim olarak, barış ve sükûna erdiği, insanlığın hakikî bayramı olacak huzur dolu günlere kavuşmak ümidi ve duâsıyla, Ramazan Bayramınız mübarek olsun.baki selam ve dua ile Kırmızı gül



Windows Live Messenger'ın için ücretsiz güncelleştirme! Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: