29 Temmuz 2009 Çarşamba

(Namaz Zamanı) Yusuf Gönlüm

1hh9.jpg

Yusuf (a.s) güzelinin hikayesi bellidir. “Onu nasıl öldürsek?” diye tuzak kuranlar babalarının mehabbetini mi celb edeceklerini zannetmişlerdi? Ortalarda dolaşan birisi şeytanın ezeli planıyla yanılacaktı. “Onu öldürmeyin” deyiverecekti. Sanki öldürmek onların elindeydi! Onu bir kuyuya atın ki yol yorgunu kervânlara rehavet olsun…

Sanki sahipsiz zannettikleri kuyu ellerindeydi! Yahuda o zaman aldandığı gibi bugünde aldanacaktı. Yahuda o gün cürüm işlediği gibi bugün de aynı hesabın-kitabın peşinden gidecekti! Ancak, Yusuf gönüller yol yorgunu kervanlara selamet oldular!

Yusuf kuyuya âlâmet, Mısır’a selamet, huzura keramet, gönüllere rehavet. Güzellere mehabbet, şirinlere şerâfet olmuştu. Yusuf ahirzaman karanlığına hidayet olmuştu.

Kuyuda sabreden, Mısır’da Züleyha’yı eken, Nilin yeşermeyen parmaklarını biçtiren ve parmaklıklar arasındakilere bile bereket getiren yine Yusuf’tu. Nihayetinde Yusuf (a.s) yüzünü Rabb’ine dönüp günahkarları Allah’a (c.c) havale edecekti. Zira güzellik sadece Allah’tandı (c.c)!

Öyle bir Yusuf gönüldü ki kürsülerden “ Allah’ım sana havale ediyorum!” deyip kendinden geçecekti….

Yusuf azaba asalet olmuştu. Yusuf ayrılığa vasalet olmuştu. Yusuf güzele nedâmet, aşka bereket olmuştu. Yusuf gönüllülere tercüman olmuştu.

Yusuf gecelere vezir olmuştu.

Öyle bir Yusuf ki kuyu dibinde ve sürgünlerde beklemekte. Öyle bir Cemil ki zindanlarda secde etmekte. Yusuf dövülmeye, kovulmaya boyun eğmedi. Yusuf’un gönlü Rabb’in (c.c) huzurunda, secdelerdeydi…

Yurdundan edilen, binbir iftirayla çile çeken, zindanlarda ümit veren, saraylara vezir gelen yine Yusuf’tu. “La tesribe” saltanatının şâh-ı merdânlığını gösteren yine Yusuf’tu.

Cömertti. Hem affedendi. Dileriz O beklenen Yusuf gönlün düğününde aynı yerde oluruz…
Yeryüzünde Asya bâ safâ gönülleri kuyuya attıklarını zannedenler aldanmaya devam etsinler. Onlar kanlı gömleğin yalancı hikayesini anlatmaya devam etsinler! Onlar “yendik” diyerek aldandıkları ezeli yenilgiyi en karib zamanda görme hafakanını yaşayadursunlar. Zira Yusuf gönüller vezirdirler!

Ey Yusuf diyarından bir çalam alan gönül…

Hastalıklar da olsa, vefasızlıklar da olsa, gönlünüzün Yusuf’un gönlüne hemdem olmasını temenni ediyorum

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: