20 Temmuz 2009 Pazartesi

(Namaz Zamanı) Ey Azrail!!..En fazla kime öfkelendin? Kimin ruhunu sevinerek aldın?"

ALLAH ruhları bedenden almakla vazifelendirdiği ölüm meleği Hz. Azrail'e sormuş:
"Ey Azrail! Bunca zamandır kullarımın canlarını alıyorsun.Ruhları bedenden alma zamanında en çok kime merhamet duydun?En fazla kime öfkelendin?"

"Ya Rabbi! Herşeyi sen bilirsin.Bir defasında deniz üzerinde fırtınaya tutulan bir geminin suya dökülen bütün bireylerinin ruhunu almıştım.Fakat bu sırada kucağında küçük yavrusuyla bir tahta parçasına tutunmuş,suya bir dalıp bir çıkan anneninde ruhunu kabzedip,küçük yavrusunu tahta üzerinde sağ sağlim bıraktığım zaman,su yüzünde annesiz kalan o yavrucağa çok acımıştım.Onun acıklı hali,beni uzun zaman üzmüştü."

ALLAH tekrar sormuş:

"Ey Azrail!Bu en çok acı duyduğun bir olaydır.Birde en çok sevinç duyduğun bir olayı anlatırmısın?Kimin ruhunu sevinerek aldın?"

Azrail bu soruyada şöyle cevap vermiş:

"Filan yerde zalim bir hükümdar vardı:Etrafını kasıp kavuruyor,halkı inim inim inletiyordu.İşte o zalimin ruhunu almam için bana emir geldiğinde ona doğru giderken derinden bir neşe duydum.O zalimin canını alırken duyduğum sevinç kadar hiçbir vakit o kadar sevinç duymamıştım."

Nice sırlar ve hikmetler sahibi yüce ALLAH (c.c) bu dafa,Azrail'e şöyle bir soru sormuş:

"Ya Azrail! O canını alırken sevinç duyduğun zalim kimdi biliyormusun?"

"Sen bilirsin YA RABBİ!"

" İşte ruhunu alırken büyük sevinç duyduğun o zalim, vaktiyle bir tahta üzerinde biraktığında büyük üzüntü duyduğun o mahsun çocuktu."


Anılarınızı istediğiniz herkesle çevrimiçi paylaşın.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: