27 Ekim 2009 Salı

(Namaz Zamanı) Allah Her şeyi Bilir - 1



Allah Her şeyi Bilir - 1

Cenâb-ı Hak bir âyet-i kerîmede şöyle buyurur:

“Kıyamet vaktini bilmek O’na âittir. O’nun bilgisi ve izni olmaksızın ne bir meyve tomurcuğundan çıkabilir, ne her hangi bir dişi hâmile kalabilir, ne de hâmile olan biri yavrusunu doğurabilir. Gün gelir: «Neredeymiş bana ortak saydığınız şeyler?» diye nidâ eder de, müşrikler: «İçimizden buna şâhitlik edecek bir tek kişi bile olmadığını sana arzederiz!» derler.” (Fussılet, 47)

* * *

Hı­zır (a.s)’ın, Hz. Mû­sâ’ya acâip, ga­râ­ip ve hik­me­ti meç­hul hâ­di­se­ler gös­ter­di­ği se­ya­hat es­nâ­sın­da, bir ser­çe ku­şu ge­le­rek bin­dik­le­ri ge­mi­nin ke­na­rı­na konmuştu. Son­ra de­niz­den ga­ga­sıy­la su aldı. Allah’ın kendisine katından bir ilim öğrettiği Hı­zır (a.s) (Kehf, 65), bu man­za­ra­yı Hz. Mû­sâ’ya gös­te­rdi ve şu teş­bih­te bu­lundu:

“Allah’ın il­mi ya­nın­da se­nin, be­nim ve bütün mahlukâtın ilmi, şu ku­şun de­niz­den ga­ga­sıy­la al­dı­ğı su ka­dar­dır.” (Buhârî, Tefsîr, 18/4)





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: