14 Mart 2009 Cumartesi

(Namaz Zamanı) cola'nın faydası !!!


OKUYUN VE OKUTUN  !!!!    
 
İç ve Kalp Hastalıkları  Uzmanı Prof. Dr. Canan  Karatay, bir bardak Cola'nın 60 dakikada vücuda verdiği   zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır döngü...  

İç ve Kalp  Hastalıkları Uzmanı Prof.  Dr. Canan Efendigil Karatay, Cola'nın zararları  hakkında  ilginç açıklamalarda bulundu.
 
www.barsakforum.com
<http://www.barsakforum.com/> sitesine  yazı gönderen Prof. Dr. Karatay, 'kola  içince vücudunuzda neler olduğunun  farkında mısınız?' diyerek  aşağıdaki açıklamayı yaptı:  

1. İlk 10   dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu  normal günlük  dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın  olmamasının nedeni içinde bulunan  'fosforik  asiddir'.


2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı   şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede  insülin salgılanır  ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ  olarak depolanmaya başlar.
 

3.  40 dakika  içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı   yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer  ve kan şekeri  tekrar yükselir.
 

4. 45 dakika içinde:  Beyinde dopamin yapımı  artar, mutluluk hissi başlar (eroinin  etkisine benzer bir etki meydana  gelir.)


5. 60  dakika içinde: Ani açlık hissi  oluşur.


6. Tekrar  kolaya ve tatlılara  saldırısınız.
 

7. Bu kısır döngü  devam ettiği süre karaciğer ve  göbek yağlanması artar, vücudun  tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ   gelişir.


8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve  bütün  dejeneratif hastalıkların nedenidir.
 




> Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen
> toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur..
> "Tavuk toplum" önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan
yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz."


Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: