9 Ağustos 2008 Cumartesi

(Namaz Zamanı) 173.HAFTA BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK EYLEMİ.


Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu İzmit Sabri Yalım Parkı insan hakları anıtı önünde 173.Haftasına giren   Başörtüsüne Özgürlük eylemini gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını MAZLUMDER Kocaeli Şube Üyesi Züleyha AKIN   yaptı.

         

                                                 173.HAFTA BASIN METNİ

 

 

Sayın Basın Mensupları, değerli dostlar.

173. Haftadır burada eylemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu süre zarfında özgürlükler adına yapılan mücadelede bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ederiz.

27 Temmuz 2008 tarihinde  İstanbul Güngören de ve Konya da çöken kursta ölen kardeşlerimizin  Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara da Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Halkın acısı üzerinden kimsenin ideoloji dövüştürmeye hakkı yoktur. Yüreği yanan kadınlarımızın, kızlarımızın erkelerimizin, yaşlılarımızın acılarını paylaşıyoruz. Olayın sorumlularının hukuk önüne çıkarılması gerektiğini ifade ederken,  yıllardır inanç eğitimi kısıtlanan insanların eğitim alma özgürlüklerinin son bulmasını diliyor.

Ülkemizin ekonomik ve sosyal açıdan büyümesi insan hakları alnında da gelişmesi ile orantılıdır. İnsan hakları alanında adalet ve eşitlik ilkesinden hareketle cesur adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. Büyümenin getirdiği özgürlükler ülke içinde yaşayan insanlar tarafından da hissedilebilir olmalıdır. Ülkemiz büyümekte olmakta ancak ne yazık ki temel insani haklarda herkesime karşı bir şekilde yapılan, her kesim üzerinde farklı tezahür eden haksızlıklar ve sıkıntılar hala devam etmektedir.

    Bir türlü çözüme kavuşturulamayan inancı gereği örtünen insanların okuma, çalışma ve sosyal hayatta kendini ifade edebilme hürriyeti hala bir çözüme kavuşturulamamıştır.

    Yeni bir özgürlükçü Anayasanın yapılması kaçınılmazdır. Mevcut olan Anayasada kısıtlayıcı kanun maddeleri olmamasına rağmen hala haksız, despot uygulamalar keyfi olarak devam etmekte bir çok vatandaşımız mağdur edilmektedir. Bu mağduriyetin önü muhakkak kesilmeli gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Hala başörtüsünün neyin hükmü olduğumu tartışılmaktadır. Bu bir inanç meselesidir ve Anayasadaki hükümlerle inancını yaşamak kanunlarla korunmuş, bu haksız baskıları yapanlar suç işlemekte oldukları halde gene anayasadaki ucu açık kanunlarla zulmün devamı sağlanmaktadır.

    Yıllardır uygulanan ve yüz binlerce insanımızı rencide ederek ayrımcılık oluşmasına neden olan, hakları engellenen insanlarımızın kaybettirildikleri tüm haklar tekrar onlara iade edilmeli, tüm alanlarda inancını yaşayanlara özgürlükler sağlanmalıdır.

   Büyük devletler kendi vatandaşlarını asla ayrım gözetmeden kucaklamak, Hak ve Hukuklarını da korumak, kollamak zorundadır. İşte o zaman büyük devlet olunabilir ve geleceğe daha bir güçle hamle edilebilir. Bu direnişimiz zülüm sona erinceye kadar devam edecektir. Şu unutulmasın mazlumların haksızca ezilmesi gücü olanlarda asla devam etmez. Bir gün devran döner mazlumlar haklarını alır. Ne mutlu direnişi iman edilenlere  Ne mutlu direnerek inancını kuşananlara.

                                                                                      

 

                                                                                                                                                                              MAZLUMDERKocaeli Şubesi adına

 

                           Züleyha AKIN




MAZLUMDER KOCAELİ ŞUBESİ
Tepecik Mah. Yavuz Sok. Afyonoğlu Kardeşler İş Hanı Kat: 4
e-mail: mazlumderkocaeli@gmail.com
Tel: 0262 322 16 29

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: