18 Eylül 2009 Cuma

(Namaz Zamanı) ONBİR AYIN SULTANINI UĞURLARKEN

    Bilmem ki, kaçımız bu mübarek sultanın gönlünü hakkıyle hoş ettik. Tuttuğumuz oruçları, tutmayanlarla kıyaslayıp da önde olduğumuzumu zannettik, yoksa hem orucumuzu tutup beraberinde teravih namazlarını kılıpda, sadece oruç tutanlardan önde olduğumuzumu zannettik.Ya da hem oruç tutup yanına teravih ve kur'an hatmederek mi bir adım önde olduğumuzu zannettik. Sahi bunları yapmanın yeterli olduğunumu zannettik.
  Bir şeyi yapdığını zannetmek göreceli bir kavramdır. Eğer ki bunları yapıp da Allah cc. nun bir kulunun gönlünüde yapabildiysek, sofralarımızı bir gün dahi olsa garip gurebaya açabildiysek, hiç olmaz ise bir yetimin başını tebessümle okşayabildiysek, oruç tutmayanları kınamak yerine, onlar için hayır dualarında bulunabildiysek, birde elimize-belimize-dilimize sahip olabildiysek. İnanın ki biz bu ayı kendi adımıza Mübarek,Hoşnut ve dahası başımıza tac edip,Sultanların sultanını, Sultan olmuş bir halde uğurlamayı hakettik demektir.
  Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri,verdiğimiz sadakaları, kıldığımız namazları, okuduğumuz kur'an tilavetlerini kabul eylesin. Hakkıyle orucunu tutan kullarının zümresine ilhak eylesin. Bizi bu rahmet ,mağfiret, cehennemden azad ayına tekrar kavuşmamızı nasip ve müyesser eylesin.
 
 


Windows Live ile fotoğraflarınızı organize edebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu ay sponsorumuz http://www.carpetrium.com 'dur. Lütfen sponsorumuzu ziyaret ediniz...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: