18 Ocak 2009 Pazar

(Namaz Zamanı) SELAMÜN ALEYKÜM


 
"Lezzetleri yok eden ölümü çok anın." (Tirmizî Zühd 4 Kıyâme 26; Nesâî Cenâiz 3; İbn Mâce Zühd 31)

 
Ensardan bir adam Peygamberimiz'e sordu: "Mü'minlerin hangisi en akıllıdır?" Aleyhi's-salâtu ve's-selâm: "Ölümü en çok hatırlayandır ve ölümden sonra en iyi hazırlığı yapandır. İşte bunlar en akıllı kimselerdir." buyurdular. (Kütüb-i Sitte Terc. 17/598)


"Ölümü ve öldükten sonra kemiklerin ve cesedin çürümesini hatırlayın. Âhiret hayatını isteyen dünya hayatının süsünü terk eder." (Tirmizî Kıyâme 24; Ahmed bin Hanbel I/387)
 
 
 
Berâ (r.a.) anlatıyor: "Biz Rasûlullah (s.a.s.)'la birlikte bir cenâzede beraberdik. Peygamberimiz kabrin kenarına oturup ağladılar öyle ki (gözyaşlarıyla) toprak ıslandı. Sonra da: "Ey kardeşlerim! İşte (başımıza gelecek) bu aynı (ölüm hâdisesi) için iyi hazırlanın!" buyurdular. (Kütüb-i Sitte Terc. 17/584)
 
 
 "Ölülerinize (ölmek üzere olanlara) Yâsîn sûresini okuyun." (Ebû Dâvud Cenâiz 24; İbn Mâce Cenâiz 4; Kütüb-i Sitte Terc. 15/238)
 
TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMDEN TEK RİCAM...

KIYMETLİ KARDEŞLERİM CUMA GECESİ DENİZLİ ŞAHİNLER KÖYÜNDE ANNEM NEFİSE KANIM'I(52) ABLAM MERAL GÖK'Ü (31) YEĞENİM YAVUZSİNAYI (8)SOBA ZEHİRLENMESİNDEN KAYBETTİM.İNŞALLAH ŞEHİT OLARAK ÖLMÜŞLERDİR.KURAN BİLEN KARDEŞLERİMDEN OKUYABİLDİKLERİ KADAR YASİNİ ŞERİF,BİLMEYEN KARDEŞLERİMDEN  DE NAMAZLARINDA PEYGAMBER EFENDİMİZ SECDE ANINDA ALLAHA EN YAKIN OLDUĞUMUZ ANDIR BUYURUYOR BURDA ALLAHA DUA EDİN DİYOR İNŞALLAH KARDEŞLERİMDENDE DUALARINI İSTİYORUM.İNŞALLAH MEKANLARI CENNET OLUR.KABİRLERİNE CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE AÇILIR İNŞALLAH... AMİN.AMİN. AMİN
 
RABBİMDEN BİZLERE BÜYÜK SABIRRR 
 
 

 
Eger Bir Gun Dunyaya Ait Cok Buyuk Bir Derdin Olursa,
Rabb'ine Dönüp '' Benim Büyük Bir Derdim Var'' Deme!
Derdine Dönüp 

 '' BENIM COK BÜYÜK BIR RABB'IM VAR!''
De!
                                        



Windows Live™ ile e-posta kutunuzdaki işlevlerin çok ötesine geçin. Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: