29 Ocak 2009 Perşembe

(Namaz Zamanı) GÜNÜN HADİSİ-ŞERİFİ



Resûlu Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Size bir kavmin ileri geleni gelirse, ona ikram ediniz."

(İbn-i Mace, Bezzar, Taberani)

---

Bir kavmin yani bir ümmetin veya cemaatın ileri geleni, o ümmet veya cemaatın arasında şeref ve i'tibar sahibi olan kimsedir. İster bu adam şahsen, ister kavmi namına gelsin, bu geliş dostluk arzusunu gösterir. Dostane olmayan gelişin ikrama layık olmadığını söylemeye gerek yoktur.
İyi niyetle gelen bir kavmin ileri gelenini ikramla karşılamak; hem nezaket, hem insanlık icabıdır. Bu suretle gösterilecek hareketler, şahsen ve mensup olduğu kavim üzerinde müsbet duygulara ve iyi münasebetlere vesile olur.
Hadis-i şerif mutlak olduğundan müslim ve gayr-i müslim her milletin ileri gelenine şamildir. Nitekim Resulullah Efendimiz, etraftan ve kabilelerden gelen müslim ve gayr-i müslim i'tibar sahibi adamları hüsn-ü kabul buyurur ve onlara iltifat ederlerdi.
Resulullah.org

Nail SERDAROĞLU

Fatsalı





Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: