18 Nisan 2008 Cuma

(Namaz Zamanı) Re: Kaderi Mutlak

Merhaba bende haddim olmayarak bir kaç kelam etmek istiyorum.Sizin kaderinizde olan veya anlınıza yazılmış olan dünyalık nafakanız değildir.Hayatınızdır yani bu hayatın içinde o parayı kazanmak için çalıştığınız iş,o parayı harcamak için yaptıklarınız vesaire bunlardır sizin kaderiniz.Siz hiç bir çaba sarfetmeksizin nasılsa benim kaderim de var bu para der oturup o parayı beklerseniz kimse size "al kardeşim bu senin kaderin" diyip te para vermez. Hz.Muhammed (S.A.V.) bir gün bir grup gencin önünden geçerken bakmış ki gençler hiç birşey yapmadan oturuyorlar.Selam vermeden geçmiş.Sonra işini halledip geri dönüşte yine aynı genç grup oturuyor fakat bu sefer içlerinden birisi elinde bir çubukla yere birşeyler çiziyormuş.Bu sefer selam verip geçmiş yanlarından. Velhasılkelam anlatmak istediğim tembelliğin yüce dinimiz islamiyette yeri yoktur.Onun için kaza,kader,alın yazısı gibi olguların bu şekilde anlaşılmaması bizim için en güzeli olacaktır. Bu vesile ile hepinizin cuması mubarek olsun.

17.04.2008 tarihinde okşan çuhadar <oksancuhadar@hotmail.com> yazmış:




Merhaba, mailinizi aldım.Benim düşünceme göre, tabiki herşey önceden yazılmıştır. Rabbimize ettiğimiz yakarışları Allah kabul ederse dilediği gibi değiştireceğine inanıyorum.

 

Teşekkürler.. saygılarımla..



Ailenizi, arkadaşlarınızı en son ne zaman gördünüz? Windows Live Messenger'dan ücretsiz Görüntülü Aramalar - buradan ÜCRETSİZ yükleyin! Buraya tıkla!




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: