17 Ağustos 2009 Pazartesi

(Namaz Zamanı) ~~ İSLÂM ÜMMETİNİN FAZİLETİ ~~

   ~~{{{ Dua  dilencisi }}}~~   
      
  

 Resulullah (s.a.v.) buyuruyor ki

"Ey müminler, sizin yaşamanızın müddeti, geçmiş ümmetlere nazaran ikindi ile akşam arasında­ki zaman kadardır."

Sizler, Yahudi ve Hıristiyan (her üç dine mensup olanlar) bir kaç tane işçi çalıştırana benzer. Her üç dinin mensuplarına söyle denilir:

"Ey işçiler, sizden kim sabahtan öğleye kadar çalışırsa, karşılığı olarak bir dinar verilecektir. Bu şartı Yahudiler kabul eder. Bundan sonra diğer iki sınıfa:

"Kim öğleden ikindiye kadar çalışırsa ona da bir dinar verilecektir. Bu ikinci şartı da Hristiyanlar kabul eder. Sonra, sizden kim ikindiden akşama kadar çalışırsa ona da iki dinar verilecektir, deniler. İşte bu kazancı bol olan üçüncü şartı kabul eden sizlersiniz.

Bunun üzerine Yahudi ve Hristiyanlar, az çalışmalarına rağmen kazançları bol olan Müslümanlara öfkelenip şöyle derler:

"Ne oluyoruz, çalıştıklarımız çok, kazancımız az." Buna karşılık olarak çalış­tıran kişi şöyle der:

"Size bir zulüm mü yapıldı? Hayır, bize bir zulüm yapılmadı, fakat çalıştığımızın karşılığını alamıyoruz," derler. Öyleyse bu, Cenabı Hak'kın bir faziletidir, onu dilediğine verir."

Bu hadisi şerifte, dinlerin yaşama müddetleri ve her dini­nin mensubuna verilecek ilahi mükafatlardan bahsedilmektedir. Yüce Allah'ın bir lütfu olarak Müslümanlara kısa bir çalışma yapmalarına rağmen, büyük mükafatların verileceği bunun için şerefli ve bahtiyar bir ümmet oldukları beyan buyurulmaktadır.

Hz. Allah Buyuruyor ki:

"Siz insanlığın menfaati için yaratılmış bir ümmetsiniz; dinin iyi gör­düklerini emreder, kötülüklere engel olmaya çalışır ve Allah'a inanırsı­nız. Kitablılar (hristiyanlar ve yahudiler) da inansalar kendi hesaplarına iyi olurdu; gerçi onların aralarında inananlar vardır; ama çoğunluğu (dinsiz) fasık kimselerdir."

CAMİU'S-SAĞİR-İMAM SUYUTİ(R.A)

  





Anılarınızı istediğiniz herkesle çevrimiçi paylaşın.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: