22 Kasım 2008 Cumartesi

(Namaz Zamanı) MÜSLÜMANLARIN YAKLANDGI HASTALIKLAR

Günümüzde Müslümanım diyenlerin çok önemli bir bölümünün, Müslümanca yaşantının dışında bir gidişatı tercih etmeleri sebebiyle, Müslümanlar çeşitli hastalıklara mübtela olmuşlardır. Müslümanların kurtulması ümidiyle bu hastalıkları ve çarelerini bu hutbemizde özetlemeye çalışacağız, inşaallah.
Siyasî sahada insanımız, partizanlık, kavga ve anarşi hastalığına yakalanmıştır. Particilik hastalığı memleketimizi perişan etmektedir.
Ekonomide insanımız, faizcilik hastalığına yakalanmıştır. Onun için herkes faizsiz yaşanılamıyacağına inanıyor bugün. Devletin temeline yerleştirilen bomba misali patlayacağı anı bekliyor faiz belâsı.
İdeolojide insanımız, fikri alanda anarşiye, yıkıcılığa, inanç ve ahlâkı kökünden kazıyan inkârcılık hastalığına yakalanmıştır.
İctimai sahada insanımız, örf ve adetlerinden, ahlâk ve faziletlerinden sıyrılıp çıkma hastalığına yakalanmıştır. Her hususta kendini çökerten Batı taklitçiliği hastalığına yakalanmıştır.
Suçluları cezalandıramayan, saldırganları terbiye edemeyen, zalimi zulmünden alıkoyamayan beşeri kanunları kabul etme hastalığına tutulmuşlardır.
Maarifte insanımız, gençlerine hakiki bilgiler verememe hastalığına kapılmıştır.
Psikolojik açıdan insanımız, öldürücü ümitsizlik, rüsvay edici korkaklık, rezil edici zillet, yaygın kadınlaşma, haddinden fazla cimrilik ve boş gururlanma hastalıklarına yakalanmıştır.
Muhterem cemaat!
Bu hastalıklar Müslümanların elini kolunu bağlamış, milleti cihad meydanlarından çıkarmış ve oynayıp eğlencelere kuyruk etmiştir.
Bir yandan sömürgecilik, partizanlık, faizcilik, yabancı milletlerin sömürüsü, diğer yandan inkârcılık, herşeyi helâl görme, eğitim zayıflığı, kanun anarşisi, ümitsizlik, cimrilik, korkaklık, aşırı derecede düşmana hayranlık, hatta düşmanını en kötü adetlerinde bile taklid etmek Müslümanları perişan etmiştir.
Eğer, düşmanların çeşitli tuzaklarına maruz kalan Müslümanlarda asalet, karşı koyma gücü, mukavemet ve şiddetli azim olmasaydı, bugün yeryüzünde Müslümanların eseri kalmazdı, tamamen yok olurduk.
Muhterem cemaat!
İşte insanımızı şerrinden kurtarmak için gayret ettiğimiz hastalıklar bunlardır.
Peki bu hastalıkların çaresi nedir denecek olursa tedavi yollarını da şöylece özetlememiz mümkün:
1– Ümitsiz olmayacağız. Bizler hiçbir zaman ümitsiz değiliz. Çok hayırlı şeyler ümit ediyoruz. Çevremizdeki herşey bize ümidi aşılıyor. Müslümanlar her yerde umumi bir uyanışla harekete geçmiş bulunuyorlar. Ümidimiz ve inancımız odur ki, gözümüzü açıp yumuncaya kadar Allah (c.c.) bir hâli diğer bir hâle çevirir.
Kur'an-ı Kerim'de Kasas Sûresi'nin başında Hak ile Batıl'ın nasıl savaştığı şöyle anlatılır:
"Tâ Sin Mim... Bunlar apaçık Kitab'ın âyetleridir. Mûsa ve Firavun'un haberlerinden doğru olarak iman eden bir kavim için sana anlatacağız. Gerçekten Firavun yeryüzünde şımardı, son derece gaddar oldu. Halkını gruplara ayırdı. İçlerinden bir zümreyi güçsüz bularak oğullarını boğazlıyor, kızlarını diri bırakıyordu. Çünkü O, bozgunculardan idi. Biz ise istiyorduk ki, güçsüz sayılanlara iyilikte bulunalım. Onları önderler kılalım. Onları varisler yapalım. Onları yeryüzünde yerleştirelim. Firavun'a, Haman'a ve ikisinin askerlerine çekinmekte oldukları şeyleri gösterelim." (1)
Bu âyetler batılın nasıl azdığını, güç ve kuvvetiyle nasıl gururlandığını, azametine nasıl güvendiğini, kendini takip eden Hakk'ın gözünden nasıl gafil olduğunu, elde ettiği şeylerle nasıl zevk-ü sefaya düştüğünü, neticede nihayet Allah'ın şiddetli azabına maruz kaldığını gözler önüne sermektedir.
2– Allah'ın Kitabı'nı, Rasûlü'nün sünnetini öğrenip hayatımızı bunlara göre yaşayacağız.
3– Müşriklerin ajans, basın-yayınlarının haberlerine katiyyen inanmayacağız.
4– Allah için çalıştığımız takdirde Allah'ın bizi destekleyeceğinden asla şüphe etmiyeceğiz.
5– Şartlar bunu gerektiriyor diyerek dinimizden asla taviz vermeyeceğiz.
İnanıyorsak mutlaka galip geleceğimize kesin gözüyle bakacağız.
Allah bize yeter. O ne güzel Vekil'dir. O ne güzel Mevlâ'dır. O ne güzel Yardımcıdır. Allah-û Ekber!.. Ve lillâhil Hamd.
MEVLÜT ÖZCAN
MİLLİ GAZETE


Tamamıyla yeni Windows Live Messenger ailesine katıl Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Namaz kılmayı öğrenmek için doğru yere geldiniz... Tüm namaz gönüllüleriyle www.namazzamani.net 'te buluşalım. Her zaman fikrinize ve desteğinize ihtiyacımız var... Bu sitedeki mailler: http://namazzamani-grubu.blogspot.com adresinde yayınlanır...

Bu mesajı Google Grupları "Namaz Zamanı" gruba üye olduğunuz için aldınız.

Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/namazzamani?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin.
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok: