Bulgurun helvasını, çerezini, gevreğini yaptı millî yemeğimizi yabancıların menüsüne kattı | |||
| |||
Bugüne kadar genelde 'fakir yemeği' olarak algılanan fakat zengin yemeği içerisinde yer alan birçok yiyecekten daha sağlıklı ve faydalı olan bulgur, Gaziantepli iki girişimcinin sayesinde artık ana yemeklerin yanında sade olarak tüketilmekten çıkıyor, her zevke ve amaca yönelik sağlıklı, doğal ve yenilikçi ürünleriyle sofralarımızdaki yerini alıyor.
| |||
Gaziantep'te 20 yıldır bulgur üretimi ve ticareti yapan Mehmet Koçak ve Ali İhsan Güzelbey adlı iki ortak, milli yemek kültürümüzde önemli bir yeri olan bulgurda bir boşluğu fark ederek, bulguru işleyip değer katıp piyasaya arz etti. Menülerimize ekledikleri bu yeni ve sağlıklı bulgur ürünleriyle de satışlarını patlattılar. Bulgurdaki bu müthiş buluşlara imza atan Bulgurium Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti. sahipleri Mehmet Koçak ve Ali İhsan Güzelbey, yurtdışına bulgur ihracatı yaptıklarını, fakat dünyada bulgurun pek tanınmadığını belirterek "Biz de katma değerli ürünlerin daha çabuk tanındığını bildiğimizden bulgura da katma değer katalım dedik. Birçok yiyeceğin katma değerli ürünleri varken neden bulgurun olmasın? diye düşündük ve bulgurdan tamamen doğal yeni ürünler ürettik." diye konuştular. Bulgurium ürünlerinin en önemli özelliklerinden birinin pratik ve hemen pişirilebilen ürünler olduğunu belirten Mehmet Koçak, "Zaten yurtdışında hazır ürünlere rağbet daha fazla. Türkiye'de de yavaş yavaş o noktaya doğru gidiyor. Özellikle hareketli şehir hayatında eşlerin her ikisi de çalıştığı için eve gelince hemen pişebilen, pratik ürünler aranıyor. Bulgurium ürünleri hemen hazır hale getirilebilen, pratik, lezzetli, besleyici ve sağlıklı hazır ürünlerdir." diye açıklama yaptı. Yeni ve patentli bulgur ürünleri Bulgur Helvası, Bulgur Çerezi, Kahvaltılık Bulgur Gevreği ve Hazır Karışım Çiğ Köfte'si patentli olan Bulgurium'un, Etli Bulgur Pilavı, Tavuklu Bulgur Pilavı, Bulgur Çorbası gibi hazır karışım diğer ürünleri de bulunuyor. Ayrıca zaten 20 yıldır bulgur ticareti yapan şirket, en iyi en kaliteli bulgurları sade olarak da satışlarına devam ediyor. Bulgurun ana vatanının Türkiye ve ilk çıkış yerinin de Gaziantep ve civarı olduğunu belirten Bulgurium sahiplerinden Ali İhsan Güzelbey, "Bulgurun Türkiye'de ve dünyada en çok üretilen yerlerden biri Gaziantep ve çevresidir. En lezzetli bulgurlar da bizim buranın bulgurudur." diye konuştu. Güzelbey, Bulgurium ürünlerini üretmelerinin ve Bulgurium Restoranları açmalarının sebebini ise şöyle dile getirdi: "İnsanların büyük bir çoğunluğu bulguru sevmektedir ancak tüketim miktarı maalesef bu sevgiyle doğru orantılı değildir. Bunun sebepleri üzerinde duran firmamız bulgurun tek bir öğün olarak değil de, genelde diğer yemeklerin yanında sade olarak tüketildiğinden dolayı ikinci planda kaldığını, katkı maddeli bulguru (domatesli biberli vs.) pişirmenin ise çok pratik olmamasını bir sorun olarak tespit etmiş, bu nedenle hazır ve pratik ürünler üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmıştır." dedi. Yeni ürünlerinin bundan sonra bulgura bakış açısını değiştireceğini de belirten Güzelbey, "Yeni ürünlerimiz, ev hanımlarının yanı sıra öğrenci ve bekar yaşayan insanların da pratik olarak hazırlayabileceği ve çok kısa sürede mükemmel lezzetlere ulaşılabilmeyi sağlamasından dolayı, tüketicilerimizin sofralarında vazgeçilmezlerinden olacaktır." dedi. Bulgurun faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirten Güzelbey, en önemlisi lifli bir gıda olan bulgurun kilo yapmadığını, çok besleyici ve faydalı olduğunu, raf ömrünün uzun olduğunu belirterek "Örneğin şeker hastaları pirinç yiyemezler ama rahatlıkla bulgur yiyebilirler." dedi. Güzelbey, "Bulgurium ürünlerinin hemen hemen günün her saatinde tüketilebilir hale gelmesi, bulgur açısından bir devrim niteliğindedir. Örneğin sabah kahvaltınızı bulgur gevreği ile yapabilir, öğle yemeğinizde 10 dakika içerisinde pratik olarak hazırlayabileceğiniz domatesli bulgur pilavı yiyebilir, akşam yemeğiniz için ise hazır bulgur çorbası pişirip, özel karışımlı hazır çiğköfte ile çok kısa bir sürede sofranızı süsleyebilir, ayrıca televizyon izlerken de eşsiz lezzetiyle tamamen doğal Bulgurium bulgur çerezini tüketebilirsiniz." diye konuştu. Bulgurium ürünlerinin Türkiye geneli ve yurtdışında bayiliklerini vermeye başladıklarını belirten Güzelbey, talepten memnun olduklarını belirtti. Yeni bir akım: Bulgurium Restoranlar Bulgurium Restoranlar'ı da kurmaya başlayan şirket, menüde müşterilerine hazır Bulgurium ürünlerini servis etmekle birlikte bulgurdan yapılma çok çeşitli yemekler de sunuyor. Bulgurium Restoran menüsünde, etli, tavuklu, domatesli bulgur pilavları, bulgur çorbası, çiğköfte, içli köfte, bulgurlu sarma, bulgurlu patlıcan, kabak, biber dolması, yoğurtlu, ekşili bulgur yuvarlama, bulgurlu şöbiyet, bulgurlu baklava, bulgur helvası gibi yemekler yer alıyor. Bulgurium Restoran'a gelen müşterilerin çok memnun kaldıklarını, giderken Bulgurium ürünlerinden alıp gittiklerini belirten şirket sahiplerinden Mehmet Koçak, "Bulgurium menüsünde her şey bulgurdan, başka yemek yok. Gelenler çok beğeniyorlar." diye konuştu. Şirket, Bulgurium Restoranları da franchise bayiler yoluyla yaygınlaştırmayı planlıyor. |
17 Ekim 2008 Cuma
Bulgurun helvasını, çerezini, gevreğini yaptı millî yemeğimizi yabancıların menüsüne kattı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder